Η Ινδία ανακοίνωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας αποχώρησε από το κοινό, με τη Ρωσία, πρόγραμμα ανάπτυξης ενός μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς. Το πρόγραμμα FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft), στο οποίο η Ινδία συμμετείχε για 11 χρόνια, δεν φαίνεται να αποδίδει για την Ινδία τα αναμενόμενα σε επίπεδο κόστους ανάπτυξης και τεχνολογικού οφέλους. Με άλλα λόγια η Ινδία έκρινε ότι θα πρέπει να δώσει τόσα πολλά χρήματα για να λάβει τόση λίγη τεχνολογική γνώση και βιομηχανικό όφελος.

Η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε στη Ρωσία στις 20 Απριλίου. Πάντως η Ινδία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επανέλθει στο πρόγραμμα ή να προμηθευτεί το μαχητικό που θα προκύψει εάν και εφόσον η Ρωσία προχωρήσει μόνη της στην υλοποίηση του προγράμματος FGFA ή θα αποφασίσει να στρέψει αποκλειστικά την προσοχή της στο Su-57, το οποίο αποτελεί τη βάση ανάπτυξης του FGFA.

Μέχρι στιγμή επτά πρωτότυπα αεροσκάφη του προγράμματος FGFA βρίσκονται σε φάση προκαταρκτικών πτητικών δοκιμών, χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των δοκιμών, έναρξης παραγωγής και ένταξης σε υπηρεσία.

Το πρόγραμμα FGFA ξεκίνησε το 2007 και αφορά στην ανάπτυξη ενός αεροσκάφους το οποίο θα βασίζεται στο Su-57, αλλά με 43 διαφορές (δομικές, αεροδυναμικές, ηλεκτρονικά συστήματα, οπλικά συστήματα) έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας.