Σε μια συγκινητική τελετή στις 19 Ιουνίου ο πλοίαρχος Σταύρος Καρλατήρας ΠΝ πρώην διοικητής της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών παρέδωσε στον νέο διοικητή Πλοίαρχο Νεκτάριο Λυμπεράκη ΠΝ. Η τοποθέτηση του υπήρξε καίρια και τα μηνύματα του πρέπει να εισακουστούν στον πολιτικό κόσμο. Ο πλοίαρχος Σταύρος Καρλατήρας υπηρέτησε επί 29 έτη στο ΠΝ και στη Διοίκησης Ταχέων Σκαφών. Θα συνεχίσει τα νέα του καθήκοντα από την θέση της επιχειρησιακής αξιολόγησης στο Αρχηγείο Στόλου.  

Η ομιλία του πλοιάρχου Καρλατήρα υπήρξε καταιγιστική και καμπανάκι κινδύνου για πολλούς. Γι αυτό και επιλέγουμε να την αναδείξουμε. Όπως είπε: «το Αιγαίο είναι ο ζωτικός χώρος του ελληνισμού ενώ οι τουρκικές προκλήσεις αυξάνουν την ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία».

Τόνισε πως πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για την αναβάθμιση του υλικού της ΔΤΣ και του ΠΝ με κάθε κόστος ώστε να συνεχίσει να είναι αξιόμαχο με επιπλέον δυνατότητες.

Το μήνυμα του, στο προσωπικό της ΔΤΣ υπήρξε το ακόλουθο: Να διατηρήσουν το αίσθημα εκπλήρωσης του καθήκοντος και του χρέους προς τη πατρίδα παραμένοντας συντελεστές των εθνικών ιδανικών.

Παράλληλα προς τους αξιωματικούς: να ασκούν χρηστή διοίκηση και να εμπνέουν τους υφισταμένους τους. Να διατηρούν κρυστάλλινα διαυγές το πνεύμα των πυραυλακάτων που παρέδωσαν οι προκάτοχοι τους από το 1966 έτος που συγκροτήθηκε η ΔΤΣ.

Τέλος εξήρε τον ρόλο του προσωπικού και των επιτελείων σε επίπεδο ΑΣ και ΔΤΣ ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον ρόλο της επισκευαστικής βάσης του ΠΝ στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας που κρατά ζωντανό το ΠΝ.

Comments

 1. H Διοίκησης Ταχέων Σκαφών ειναι κατάλοιπο άλλης εποχής, πρέπει η μονάδα να αναβαθμιστεί με ταχυκίνητες ελαφριές κορβέτες ώστε να αποκτήσουν και δυνατότητες ASW και γιατί όχι την τοποθέτηση έστω ενός Mk.41 με ESSM bl.2 και RAM bl.2A

  1. Σωστά φίλε ΑΙΜ. Πρέπει να πάμε σε πλοία stealth με τις δυνατότητες που αναφέρεις. Υπάρχει όμως και η σχολή σκέψης που θέλει πολλά και μικρά σκάφη φορτωμένα με βλήματα επιφανείας.

   1. Δώσε μια κατηγορία σκαφών που αναφέρεσαι, «μικρά σκάφη»… δεν λέει και τίποτα.
    Αυτά τα σκάφη είναι προσανατολισμένα μόνο κατά μονάδων επιφανείας και μάλιστα έχουν μικρό φορτίο πυραύλων… σκοποβολή βεβαία για τα Τουρκικά UAV,
    Τώρα αν μιλάμε για ειδικά σκάφη stealth με ανθρακονηματα ή άλλα υλικά ειναι μεγάλη κουβέντα και το κόστος αλλά και η απόδοση τους. Αν μιλάμε για λύσεις τύπου Visby, αυτά δεν είναι και τόσο μικρά, ακόμα και οι Σουηδοί στρέφονται προς κορβέτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *