Όπως είχε δηλώσει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο πρέσβης της Λιβύης στην Ελλάδα απελαύνεται, καθώς δεν έδωσε στην Ελλάδα τη συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας. Πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 72 ωρών.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΪ» την ερχόμενη Πέμπτη, θα επισκεφτεί την Ελλάδα ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης, κατόπιν πρόσκλησης του Ομολόγου του, Κώστα Τασούλα.

Comments

  1. Ενώ μιλάνε για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης να διώχνουμε τον πρέσβη δεν είναι λογικό … Επίσης όταν διώχνεις τον τουρκο πρέσβη πρέπει να είσαι διατεθειμένος να το φτάσεις μακριά και να έχεις προετοιμαστεί διπλωματικά κοινωνικά στρατιωτικά !!!! Θα έρθει η ώρα και του Τουρκου πρέσβη .

 1. Περιμένεις την Κότα Ελλάδα να απελάσει Τούρκο ? Πιο πιθανό είναι να τον υποδέχονται φιλώντας τα πόδια του. Το παρελθόν βλέπεις είναι βαθιά ριζωμένο.

 2. Τον τουρκο για πιο λογο δεν τον εχουν απελαση? οι τουρκια 500 καταδικες εχει και θα την καταδικασουν αλλες 500 φορες στο τελος αυτο που θελει θα κανη. Οταν θα κοβη βορτες ο τουρκικος στολος στην μεσογειο και ιονιο να δουμε με τη πλοια θα την αντιμετωπισουμε????

 3. Δεν λέει κάτι η απέλαση! Η Ελλάδα να ανακυρήξει «χτές» ΑΟΖ και να προχωρήσει στην αναγνώριση του Χάφταρ. Στην συνέχεια να οριοθετήσει με Αίγυπτο, Κύπρο αλλά και την Λιβύη του Χάφταρ

 4. Σε προεκλογική του ομιλία ο Ερντογάν την εποχή που η Ελλάδα ήταν στο επίκεντρο των μνημονίων, είχε δηλώσει πως η Ευρώπη χρηματοδοτεί την Ελλάδα και όχι την Τουρκία γιατί η Ελλάδα έχει πετρέλαια! Την δήλωσει είχε μεταδώσει ο Κωστίδης στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Σκαι. Θα πρέπει να βρεθεί απο τα αρχεια η δήλωση και να αξιοποιηθεί

 5. Η Ελλάδα έκανε την πολιτική της «κότας» επίσημη πολιτική με τον όρο «στρατηγική ψυχραιμία»…
  δεν αναχαίτιζε όπως πριν τα τουρκικά μαχητικά
  δεν αντιδρούσε στις προκλήσεις αφήνοντας χώρο στην Τουρκία να προκαλέσει περισσότερο
  δεν επέκτεινε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια από φόβο της Τουρκίας
  δεν ανακήρρυσε ΑΟΖ επίσης να μην ερεθίσει τα «μέζεα» της Τουρκίας
  η Κύπρος την παρακαλούσε την Ελλάδα κατά την δυτική της οριοθέτηση των τεμαχίων να υπολογιστεί η επήρεια του Καστελλόριζου και από φόβο της Τουρκίας η Ελλάδα ποτέ δεν το έκανε αποτέλεσμα τα κυπριακά βυθοτεμάχια σε κεινο το συγκεκριμένο σημείο είναι «τραβηγμένα» περίπου 20 χλμ ανατολικότερα. 2003 Βλέπε συνένετευξη Κυπριου ΥΠΕΞ
  Δεν αντιδράσαμε ως ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ δυναμη στην Κύπρο…σφυρίζαμε αδιάφορα στις γεωτρήσεις…
  έρχεται τώρα η σειρά μας….
  α….και μια κα δεν ανακηρύσαμε εμείς ΑΟΖ…το έκανε έμμεσα η Τουρκία.
  Σε λίγα χρόνια, με αυτή τη «στρατηγική ψυχραιμία» που μας διακατέχει θα είμαστε το μοναδικό κράτος στον πλανήτη που ενώ έχει ψηφίσει το δίκαιο της Θάλασσας, δεν εφαρμόζει καμία από τις πρόνοιες για τη χωρική θάλασσα, ούτε για ανακύρηξη ΑΟΖ.
  Αυτό ονομάζεται Κράτος μειωμένης κυριαρχίας που ΔΕΝ ΤΟ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.
  Για να μας ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ πρέπει ΠΡΩΤΑ να σεβαστούμε τον εαυτό μας, να ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ και να ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ τις ένοπλες δυνάμεις σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ και την κοινωνία μας για αυτά που μπορεί να έρθουν.
  Ο καιρός της ανεμελιάς ΤΕΛΕΙΩΣΕ εδώ και χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *