Από τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2018 μια ήταν η κυρίαρχη απουσία. Ο λόγος για τα υπερσύγχρονα μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ-90 τα οποία φέτος για πρώτη φορά έλλειπαν από τις εναέριες διελεύσεις των ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αεροπορίας Στρατού ειδικότερα.

Σημειώνεται, πως τα ελικόπτερα ΝΗ-90 αντιμετωπίζουν εξαιρετικά οριακές διαθεσιμότητες απόρροια της έλλειψης σύμβασης τεχνικής υποστήριξης ενώ ταυτοχρόνως έχουν φορτωθεί μεγάλο όγκο αεροδιακομηδών από τη βάση τους στη Σύρο. Δυστυχώς, τα ελικόπτερα έχουν πάρει τον δρόμο της απαξίωσης τη στιγμή που δύναται να προσφέρουν πολύτιμες επιχειρησιακές ικανότητες στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά σε καθήκοντα ταχείας αντίδρασης.

Εάν αληθεύουν τα περί ολικής απαξίωσης των υπερσύγχρονων ελικοπτέρων τότε προστίθενται και αυτά στη λίστα των οπλικών συστημάτων που έχουν απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια όπως είναι τα επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64Α, οι φρεγάτες ΜΕΚΟ-200ΗΝ, τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-27J Spartan κτλ. Κρίμα γιατί όπως φαίνεται άλλη μια προμήθεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ βαδίζει στη απαξίωση.