Η MBDA ανακοίνωσε ότι απέσπασε συμβόλαιο από το Γερμανικό Στρατό για την προμήθεια του νέου, φορητού αντιαρματικού πυρομαχικού Enforcer. Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 20 Δεκεμβρίου. Το Enforcer είναι ένα κατευθυνόμενο, φορητό αντιαρματικό πυρομαχικό μιας χρήσης. Σχεδιάστηκε ως αντικαταστάτης των αντιαρματικών πυρομαχικών LAW, RPG και άλλων αντιαρματικών συστημάτων με μέγιστο βεληνεκές ως 1.000 μέτρα.

Το ελάχιστο βεληνεκές του είναι 100 μέτρα, ενώ το μέγιστο 2.000 μέτρα. Το βλήμα είναι τεχνολογίας Fire-and-Forget και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πεδίο της μάχης ή σε αστικό περιβάλλον κατά ελαφρά θωρακισμένων στόχων, προσωπικού ή κτιρίων, ημέρα και νύχτα και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Κατά προσωπικού το Enforcer είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, αφού το βλήμα είναι τεχνολογίας Air Burst (πυροδότηση στον αέρα, πάνω από τον στόχο). Το βάρος του είναι 9 κιλά (το βλήμα και ο εκτοξευτής, ο οποίος κατασκευάζεται από ανθρακονήματα).

Εκτός του Enforcer ο Γερμανικός Στρατός έχει επιλέξει και το υπό δοκιμές φορητό αντιαρματικό RGW-110 (Recoilless Grenade Weapon-110mm). Το RGW-110 μπορεί να χρησιμοποιεί βλήματα υψηλής εκρηκτικότητας HEAT/HESH (High-Explosive Anti-Tank/High-Explosive Squash Head). Αναπτύχθηκε ως αντικαταστάτης των εν υπηρεσία PzF-3 (Panzerfaust). Το βάρος του είναι 10 κιλά και το μήκος του 1 μέτρο. Το βεληνεκές του είναι 600-800 μέτρα.

Comments

  1. Αυτό το Enforcer, είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα λύση για να αντικαταστήσουμε τα αρχαία 18.700 RPG-18 και τα αρχαία 10.800 Μ72Α2. Κατ’ εκτίμηση μια ποσότητα 10.000 τεμαχίων θα ήταν υπεραρκετή.
    Βέβαια όλα τα είχε η Μαριορή, αλλά λέμε τώρα……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *