Η δημοσιογράφος του Fox Business Network δημοσίευσε, στον προσωπικό της λογαριασμό της στο «Twitter», επιστολή του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ προς τον Τούρκο Ομόλογο του Ταγίπ Ερντογάν, η οποία εμπεριέχει σκληρές και προσβλητικές εκφράσεις. Σε ανάλογο ύφος και η δήλωση-απάντηση του Ερντογάν.

Η σκληρή επιστολή του Τράμπ στάλθηκε στην Τουρκία στις 9 Οκτωβρίου και αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε:

Ας εργαστούμε για μια καλή συμφωνία! Δεν θέλετε να είστε υπεύθυνος για τον σφαγιασμό χιλιάδων ανθρώπων κι εγώ δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας-Και θα το κάνω. Ήδη σας έχω δώσει ένα μικρό δείγμα σχετικά με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον.

Έχω εργαστεί σκληρά για να επιλύσω μερικά από τα προβλήματά σας. Μην απογοητεύσετε τον κόσμο. Μπορείτε να πετύχετε μια εξαιρετική συμφωνία. Ο Στρατηγός Μαζλούμ είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί μαζί σας και να κάνει συμβιβασμούς που δεν θα έκανε ποτέ στο παρελθόν. Εμπιστευτικά σας επισυνάπτω ένα αντίγραφο της επιστολής του σε μένα, που μόλις έλαβα.

Η ιστορία θα σας δει θετικά αν το κάνετε αυτό σωστά και με ανθρώπινο τρόπο. Θα σε βλέπει για πάντα σαν τον διάβολο αν δεν συμβούν καλά πράγματα. Μην είσαι σκληρός τύπος. Μην είσαι ανόητος.

Θα σε καλέσω αργότερα».

Όπως μετέδωσε από την Τουρκία ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πριν από λίγο η απάντηση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ήταν ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν διάβασε την επιστολή και την πέταξε στα σκουπίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *