Το Αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε πρόγραμμα αναβάθμισης των πυραύλων κατά πλοίων RGM-84 Harpoon που διαθέτει στο RGM-84N Block.2+ Harpoon. Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται ως ενδιάμεση λύση μέχρι την έλευση και πλήρη αξιοποίηση των βλημάτων NSM (Naval Strike Missile), τα οποία αναπτύσσονται από τη νορβηγική Kongsberg, σε συνεργασία με την αμερικανική Raytheon.

Τα βλήματα της έκδοσης RGM-84N Block.2+ άρχισαν να αναπτύσσονται το 2015, οι πρώτοι πύραυλοι παραδόθηκαν στο Αμερικανικό Ναυτικό το 2017 και αναμένεται να αποκτήσουν Αρχική Επιχειρησιακή Ικανότητα (Initial Operation Capability) στα τέλη του 2018 ή τις αρχές του 2019. Το μέγιστο βεληνεκές των RGM-84N Block.2+ ξεπερνά τα 140 χιλιόμετρα.

Οι πύραυλοι RGM-84N Block.2+ έχουν την ικανότητα εκτέλεσης δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων, ενώ μπορούν να δεχθούν και ανανέωση δεδομένων εν πτήση, έτσι ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα προσβολής στόχων σε κίνηση. Στην έκδοση RGM-84N Block.2+ οι πύραυλοι ενσωματώνουν σύστημα καθοδήγησης GPS (Global Positioning System), νέο σύστημα ζεύξης δεδομένων, δυνατότητα ακύρωσης της αποστολής εν πτήση και αυξημένη ανθεκτικότητα σε ηλεκτρονικές παρεμβολές και αντίμετρα.