Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Συνεργασίας σε θέματα Ασφάλειας των ΗΠΑ, (Defence Security Cooperation Agency) με ημερομηνία 11 Οκτωβρίου 2017, το state Department ενέκρινε την πώληση 26 πυραύλων αέρος-αέρος, μέσης ακτίνας τύπου AIM-120 C-7 στην κυβέρνηση της Ολλανδίας. Το ύψος της σχετικής συμφωνίας που πρόκειται να υπογραφεί υπολογίζεται σε 53 εκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι η Ολλανδία αξιοποιεί επιχειρησιακά τον ίδιο τύπο πυραύλου της έκδοσης –Β και θα είναι η δέκατη κατά σειρά χώρα (εκτός ΗΠΑ o C-7 έχει παραδοθεί σε Φιλανδία, Μπαχρέιν, Χιλή, Νορβηγία, Τουρκία, Ελβετία, Μαλαισία και ταιβάν ) που θα εντάξει στο οπλοστάσιο της τον C-7. Στη δε ίδια σύμβαση θα περιλαμβάνεται μία ολοκληρωμένη μονάδα καθοδήγησης (Guidance Section Spare), 20 εκπαιδευτικοί πύραυλοι (Captive Air Training Missile-CATM), κάνιστρα μεταφοράς, πακέτο ανταλλακτικών, εγχειρίδια, καθώς και πλήρες πακέτο εκπαίδευσης και τεχνικής υποστήριξης.

Σημειώνεται ότι ο AIM-120 είναι το πλέον διαδεδομένο όπλο αέρος-αέρος μέσης ακτίνας στη Δύση, δεδομένου ότι πέραν της Αεροπορίας και του Ναυτικού των ΗΠΑ που είναι και οι μεγαλύτεροι χρήστες του, αξιοποιείται επιχειρησιακά από όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές αεροπορικές δυνάμεις, αλλά και πολλές άλλες ανά τον κόσμο. Η εμφάνιση του METEOR στο προσκήνιο, αν και με αρκετά χρόνια καθυστέρηση, αναμένεται να «κόψει» ένα σημαντικά μεγάλο κομμάτι του μερίδιου της αγοράς αυτής για τους Αμερικανούς, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ιδίως από την στιγμή που θα πιστοποιηθεί στο F-16…