Το Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση, με την ισραηλινή Rafael, για την προμήθεια περιφερόμενων πυρομαχικών L-Spike 1X. Ο αριθμός των υπό προμήθεια περιφερόμενων πυρομαχικών δεν ανακοινώθηκε, αλλά η αξία της σύμβασης ανέρχεται στα $ 250 εκατομμύρια. Το L-Spike 1X είναι βελτιωμένη έκδοση του Spike FireFly. To βελτιωμένο L-Spike 1X έχει μεγαλύτερη εμβέλεια (από το 1,5 στα πέντε χιλιόμετρα) και βελτιωμένο λογισμικό για ευκρινέστερη εικόνα σε πραγματικό χρόνο, σε σχέση με το αρχικό Spike FireFly.

Επίσης, το L-Spike 1Χ ζυγίζει λιγότερο (2,2 κιλά, έναντι των τριών κιλών του Spike-FireFly). Το L-Spike 1X μπορεί να παραμείνει στον αέρα για 15 λεπτά (με φορτίο πολεμική κεφαλή) ή 30 λεπτά (σε ρόλο συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης). Κάθε πλήρες σύστημα περιλαμβάνει τρία πυρομαχικά και τη μονάδα ελέγχου, βάρους δύο κιλών (το συνολικό βάρος του κάθε συστήματος είναι 8,6 κιλά). Το L-Spike 1X, όπως και το Spike-FireFly, προορίζεται για χρήση από στρατιώτες σε επίπεδο Ομάδας Πεζικού, αλλά και Ειδικών Δυνάμεων. Μπορεί να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύχτα, υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ενώ είναι αποτελεσματικό κατά στατικών και κινούμενων στόχων.

Το L-Spike 1X απογειώνεται και κινείται/ελίσσεται με μέγιστη ταχύτητα 60-70 χιλιόμετρα την ώρα. Όταν φτάσει στο επιθυμητό ύψος, πάνω από την απειλή, δίδεται η σχετική εντολή πυροδότησης και ακολουθεί έκρηξη. Η δράση της έκρηξης είναι 1.000 μέτρα σε ανοιχτό πεδίο και 500 μέτρα σε αστικό περιβάλλον. Οι αποστολές του L-Spike 1X είναι η προσβολή στην κατακόρυφο (Top-Attack) μιας εχθρικής δύναμης, μειώνοντας την πίεση που μπορεί να δέχεται ένα σημείο του μετώπου. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιτήρηση σημείου ή διαδρομής, χωρίς να προβεί σε προσβολή, καθώς μπορεί να περισυλλέγει, να αντικατασταθεί η μπαταρία του και να χρησιμοποιηθεί εκ νέου.