Ένα βίντεο που αποκαλύπτει τη πραγματικότητα στη Δυτική Αττική καταγράφεται μέσα από περιπολικό της Άμεσης Δράσης Αττικής. Οι κακοποιοί έχουν διαρρήξει αυτοκίνητο Audi S3 αφού πρώτα έβαλαν πάνω στο όχημα παράλληλο εγκέφαλο και κατεδάφισαν πυλωτή ώστε να βγάλουν από το χώρο που βρίσκονταν το όχημα. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ειδοποιεί την αστυνομία ενώ ενημερώνει για τη πορεία του οχήματος μέσω GPS Tracker. Επεμβαίνουν περιπολικά της Άμεσης Δράσης και ενώ οι κακοποιοί κατευθύνονται για το Ζεφύρι επεμβαίνει η ΟΠΚΕ Κ-217. Την ομάδα την είχαμε γνωρίσει μέσα από ρεπορτάζ πριν από 4 χρόνια.

Στη καταδίωξη ο δράστης χάνει τον έλεγχο του οχήματος με τους αστυνομικούς της Κ-217 να τον πιέζουν διαρκώς ακολουθώντας τον ελάχιστα μέτρα. Tελικώς λίγο αργότερα συννελήφθη.

 Τα παραπάνω είναι μέρος από την καθημερινότητα στη Δυτική Αττική. Όμως η επιτυχία των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης και της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων που ανήκουν οι ΟΠΚΕ είναι χαρακτηριστική του καθημερινού ακήρυχτου πολέμου ανάμεσα σε σκληρούς ποινικούς και αποφασισμένους αστυνομικούς.

Η ΟΠΚΕ Κ-217 μπορεί να διαθέτει τα νέα οχήματα NISSAN NAVARA δωρεά του Δήμου Φυλής αλλά οι άλλες ΟΠΚΕ Αττικής ή άλλων νομών καλύπτονται με το ζόρι ή δεν καλύπτονται. Είναι αδιανόητο οι ειδικές υπηρεσίες να μην διαθέτουν κατάλληλα οχήματα και υλικοτεχνική υποδομή όπως βαρύ οπλισμό ή μη θανατηφόρα όπλα. Τα έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη.

Οι κακοποιοί αναβαθμίζονται και η αστυνομία μένει στάσιμη στις εξελίξεις.

Από την άλλη μεριά η Άμεση Δράση δεν διαθέτει τον ενδεδειγμένο στόλο οχημάτων βασιζόμενη σε παλαιά περιπολικά. Πρωταρχικά, αυτό που χρειάζεται η Άμεση Δράση είναι οχήματα. Πόσο δύσκολο για το ελληνικό κράτος να εφοδιάσει τις ειδικές υπηρεσίες με σύγχρονα οχήματα;

Και τέλος ένα άλλο νομικής φύσεως ζήτημα. Πότε θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε οι αστυνομικοί να μπορούν να ακινητοποιούν οχήματα εμβολίζοντας τα; Είναι προτιμότερο ένας κακοποιός να χάσει τον έλεγχο και να σκοτώσει αθώους πολίτες πάνω σε μια καταδίωξη από το να εμβολιστεί; Θα προνοήσει η ΕΛ.ΑΣ να διαθέσει οχήματα με ανάλογη υποδομή;

Υπηρεσίες πρώτης γραμμής σε τραγική εγκατάλειψη.

Gepostet von Χρήστος Μπαλάσκας am Montag, 25. November 2019