Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του νέου σκοπευτικού συστήματος JETS (Joint Effects Targeting System Target Laser Designation System) του Αμερικανικού Πυροβολικού, οι οποίες είχαν ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2017 στην Αλάσκα. Σύμφωνα με τον Αντισυνταγματάρχη Michael Frank, ο οποίος είναι Διευθυντής του Τμήματος Φορητών Συσκευών Στόχευσης Ακριβείας του Αμερικανικού Στρατού, το JETS μετέτρεψε το M-109A6 Paladin σ’ ένα «τεράστιο τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή».

Στις δοκιμές συμμετείχαν 20 στρατιώτες του 8ου Συντάγματος Πυροβολικού και του 377ου Αερομεταφερόμενου Συντάγματος Πυροβολικού και αυτοκινούμενα πυροβόλα M-109A6 Paladin. Το JETS συνδυάζει υπέρυθρο και έγχρωμο σύστημα απεικόνισης (για επιχειρήσεις ημέρα και νύχτα) για να εντοπίσει και να αναγνωρίσει στόχους (οχήματα και προσωπικό) σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ μπορεί να αναγνωρίσει εάν πρόκειται για φίλιες ή εχθρικές δυνάμεις.

Εκτός από δοκιμές πεδίου μάχης το JETS δοκιμάστηκε και σε περιβάλλον αστικού πολέμου με επιτυχία, δεδομένου ότι εντόπισε στόχους με ακρίβεια, ενώ το πυροβόλο έπληξε αυτούς τους στόχους χωρίς να υπάρξουν παράπλευρες υλικές απώλειες (παράπλευρα κτίρια).

Το JETS σχεδιάστηκε να αντικαταστήσει τα εν υπηρεσία LLDR (Lightweight Laser Designator Rangefinder), τα οποία ζυγίζουν περί τα 17-18 κιλά και είναι μεγαλύτερα σε όγκο. Το JETS ζυγίζει μόλις 2,5-3 κιλά, ενώ το όλο σύστημα (JETS, τρίποδας και μπαταρίες) ζυγίζει μόλις 10 κιλά.