Η αμερικανική διοίκηση NAVCENT (US Naval Forces Central Command) ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της άσκησης «Digital Talon 2.0» δοκίμασε με επιτυχία το πλοίο USS «Indianapolis» (LCS-17), τύπου LCS, κλάσης «Freedom», σε ρόλο μητρικού πλοίου ελέγχου μη-επανδρωμένων συστημάτων.

Η άσκηση έγινε στον Αραβικό Κόπλο, στις 27 Νοεμβρίου. Στη διάρκεια της άσκησης το USS «Indianapolis» έλεγξε με επιτυχία τρία μη-επανδρωμένα σκάφη και ένα UAV, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για στοχοποίηση, όχι μόνο για το LCS, αλλά και για άλλα πλοία που συμμετείχαν στην άσκηση. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της NAVCENT «η ομάδα επανδρωμένων και μη-επανδρωμένων μέσων αναγνώρισε, στόχευσε και έπληξε εχθρικές ναυτικές δυνάμεις».

Στη διάρκεια της άσκησης το μη-επανδρωμένο σκάφος T-38 Devil Ray, ελεγχόμενο από το USS «Indianapolis» και εξοπλισμένο με το περιφερόμενο πυρομαχικό, έπληξε με επιτυχία εχθρικούς ναυτικούς στόχους. Εκτός του T-38 Devil Ray, στην άσκηση συμμετείχαν τα μη-επανδρωμένα σκάφη Flexrotor και Arabian Fox MAST-13.