Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αμερικανικής παρουσίας στη Νοτιοανατολική Ασία και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας των στρατηγικών συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή, η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία αποφάσισε την αποστολή και μόνιμη παρουσία 12 μαχητικών F-35A Lightning II και 300 ατόμων προσωπικού στην βάση Καντένα της Ιαπωνίας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε από τη Lockheed Martin, κατασκευάστρια εταιρία του F-35, ότι οι δοκιμές της βελτιωμένης κάσκας και των διαδικασιών απογείωσης της έκδοσης F-35C του αεροσκάφους συνεχίζονται ομαλά. Συγκεκριμένα, έγιναν δοκιμές απογείωσης με τη χρήση ιμάντα και όχι καταπέλτη με αντικείμενο αξιολόγησης τη μείωση ή όχι των ταλαντώσεων.

Επίσης, αξιολογήθηκε η βελτιωμένη κάσκα οργανικής διόδου εκπομπής φωτός (OLED : Organic Light Emitting Diode), η οποία αναπτύχθηκε προκειμένου να αυξηθεί η πιστότητα και να εξαλειφθεί η δημιουργία μιας έντονης πράσινης λάμψης.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν από τα αεροπλανοφόρα USS Carl Vinson (CVN-70) και USS Abraham Lincoln (CVN-72). Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας οι δοκιμές στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *