Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «The National Interest» το πρόγραμμα ανάπτυξης της έκδοσης M2A5, του τεθωρακισμένου οχήματος Bradley, ακυρώθηκε υπέρ την προμήθειας ενός νέου τεθωρακισμένου οχήματος, ισχυρότερου του Bradley. Αντίθετα, όπως αναφέρει η δημοσίευση, ο Αμερικανικός Στρατός θα προχωρήσει κανονικά στην ανάπτυξη της έκδοσης M2A4 με ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας, ως ενδιάμεση λύση, μέχρι την έλευση των νέων τεθωρακισμένων οχημάτων.

Το πρόγραμμα M2A5 αφορούσε στην ανάπτυξης μιας έκδοσης με αυξημένη θωράκιση, πύργο με πυροβόλο των 30 χιλιοστών, ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας και ικανότητα μεταφορά Ομάδας Πεζικού εννέα ατόμων. Η ανάγκη πίσω από την ανάπτυξη του M2A5 ήταν το γεγονός ότι ο Αμερικανικός Στρατός πρόσθεσε επιπλέον θωράκιση, στις εκδόσεις M2A2 και M2A3, τόσο συμβατικής όσο και ERA με αποτέλεσμα το βάρος του οχήματος να αυξηθεί από τους 24 στους 33 τόνους.

Ωστόσο ο κινητήρας και το σύστημα ανάρτησης του οχήματος δεν τροποποιήθηκαν αναλόγως με αποτέλεσμα τα Bradley να χάσουν σε ευκινησία, ενώ το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε περαιτέρω απαιτήσεις αναβάθμισης. Το πρόβλημα εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε από τον Αμερικανικό Στρατό με αποτέλεσμα να υιοθετηθεί ένα πρόγραμμα αναβάθμισης, αναγκαίο τόσο για να αντιμετωπίσει τα παραπάνω προβλήματα, όσο και για να καταστήσει το Bradley ικανό να ενσωματώσει το ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας Iron Fist, στην έκδοση M2A4.

Σχετικά με το πρόγραμμα αντικατάστασης των Bradley, οι μέχρι στιγμής υποψηφιότητες είναι το CV-90 Mk.IV της βρετανικής BAE Systems, το KF-41 Lynx της γερμανικής Rheinmetall και το Griffon Mk.III της αμερικανικής General Dynamics.