Η MBDA εισέρχεται στην ελληνική αγορά όλο και πιο δυναμικά αναπτύσσοντας περαιτέρω το φάσμα των αμυντικών της δραστηριοτήτων. Ο μεγάλος ευρωπαϊκός αμυντικός κολοσσός με έμφαση στα πυραυλικά συστήματα ανακοίνωσε την λειτουργία γραφείου Αθηνών στα πλαίσια της ακόμη μεγαλύτερης εμπλοκής της στα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Γάλλος διευθύνων σύμβουλος Eric Béranger της εταιρείας δήλωσε: «Τα εγκαίνια του γραφείου μας στην Αθήνα αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εδώ και 50 χρόνια και έχουμε συμβάλει σε μια στρατηγική και στενή συνεργασία με την Ελλάδα, βασισμένη σε ισχυρή αμοιβαία εμπιστοσύνη. Μέσα από αυτή τη μόνιμη παρουσία της MBDA στην Αθήνα, σκοπεύουμε να αυξήσουμε τις τοπικές μας επενδύσεις στην Ελλάδα και να συνεργαστούμε με ελληνικούς θεσμούς για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε βασικά τις καλύτερες λύσεις για την κάλυψη των απαιτήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.«

Σημειώνεται πως η χώρα μας υπήρξε πρωτοπόρος στις προμήθειες γαλλικών πυραυλικών συστημάτων με χαρακτηρηστικό παράδειγμα την απόκτηση των γαλλικών πυραύλων Exocet το μακρινό 1968. Παράλληλα η γαλλική MBDA συνεργάζεται με ολοένα και περισσότερες ελληνικές εταιρείες διευρύνοντας περαιτέρω τη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών σε τεχνολογίες αιχμής.