Το ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την Rafael για την προμήθεια αιωρούμενων πυρομαχικών Spike-FireFly, το οποίο είναι ένα καινοτόμο, φορητό, ελαφρύ και μικρών διαστάσεων σύστημα προσβολής για χρήση από στρατιώτες σε επίπεδο Ομάδας Πεζικού, αλλά και Ειδικών Δυνάμεων. Το FireFly μπορεί να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύχτα, υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ενώ είναι αποτελεσματικό κατά στατικών και κινούμενων στόχων.

Ενσωματώνει ηλεκτροπτικό σύστημα και κάθε στρατιώτης μπορεί να μεταφέρει τρία (3) συστήματα και ένα σύστημα ελέγχου, συνολικού βάρους 15 κιλών (3 κιλά κάθε πυρομαχικό, 1 κιλό το σύστημα ελέγχου και 5 κιλά τα παρελκόμενα). Κάθε σύστημα ενσωματώνει πολεμική κεφαλή 350 γραμμαρίων. Το σύστημα απογειώνεται και κινείται/ελίσσεται με μέγιστη ταχύτητα 60-70 χιλιόμετρα την ώρα. Όταν φτάσει στο επιθυμητό ύψος, πάνω από την απειλή, δίδεται η σχετική εντολή πυροδότησης και ακολουθεί έκρηξη. Η δράση της έκρηξης είναι 1.000 σε ανοιχτό πεδίο και 500 μέτρα σε αστικό περιβάλλον.

Σε πλήρη λειτουργία το FireFly έχει μέγιστη διάρκεια πτήσης 15 λεπτά, ενώ σε αιώρηση, αλλά σε κατάσταση Stand-By η μέγιστη διάρκεια πτήσης είναι 120 λεπτά. Οι αποστολές του FireFly είναι η προσβολή στην κατακόρυφο (Top-Attack) μιας εχθρικής δύναμης, μειώνοντας την πίεση που μπορεί να δέχεται ένα σημείο του μετώπου και επιτήρηση ενός σημείου ή μιας διαδρομής, χωρίς να προβεί σε προσβολή, καθώς μπορεί να περισυλλέγει, αν παραστεί ανάγκη, να αντικατασταθεί η μπαταρία του και να χρησιμοποιηθεί εκ νέου σε ύστερο χρόνο. Σε αιώρηση το σύστημα μπορεί να αντισταθεί σε ανέμους με ταχύτητα 36 χιλιομέτρων την ώρα. Επίσης έχει τη δυνατότητα πτήσης με προ-προγραμματισμένη διαδρομή και σημεία ελέγχου.

Comments

  1. Θα πρεπει να δωσουμε ιδιαιτερη προσοχη σ αυτα τα νεα »φρουτα»,ιπταμενα πυρομαχικα,drones κτλ,ολα αυτα χαρακτηριζονται ως »ασσυμετρες απειλες»,καποια απ αυτα ειναι δυσκολα στην αντιμετωπιση τους και με μικρο κοστος μπορουν να κανουν δυσαναλογα μεγαλη ζημια..οι μνημες απο την επιθεση με drones στις πετρελαικες εγκαταστασεις της Σ.Αραβιας ειναι ακομα νωπες..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *