Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Tactical Report» η Αίγυπτος και η Βραζιλία βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για τη συμπαραγωγή των πολλαπλών εκτοξευτών Astros II Mk.6 και των τακτικών βλημάτων AV-TM 300 τεχνολογίας Cruise της Avibras. Το Astros II είναι ένα πυραυλικό σύστημα που έχει σημειώσει μεγάλες εξαγωγικές επιτυχίες, στη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, τη Μαλαισία και την Ινδονησία.

Το Astros II Mk.6 ή Astros 2020 είναι η πλέον σύγχρονη έκδοση του συστήματος και φέρεται πάνω σε οχήματα Tatra (είτε σε τροχοφόρα φορτηγά T815-790R39 6 x 6 είτε σε T815-7A0R59 4 x 4, εναλλακτικά φέρεται και σε Mercedes). Έχει αρκετές βελτιώσεις συγκριτικά με τις προγενέστερες εκδόσεις του όπως θωρακισμένη καμπίνα, σύγχρονα ψηφιακά μέσα τηλεπικοινωνιών, σύστημα πλοήγησης και νέο σύστημα σκόπευσης.

Οι πύραυλοι που βάλει το Atros II Mk.6 είναι οι AV-TM 300 καθώς και οι κατευθυνόμενες ρουκέτες AV-SS-G40 υψηλής ακρίβειας μέγιστου βεληνεκούς 40 χιλιομέτρων. Άλλες επιλογές αποτελούν οι ρουκέτες SS-60 τακτικού επιπέδου με μέγιστο βεληνεκές τα 70 χιλιόμετρα, οι ρουκέτες SS-80 (μέγιστο βεληνεκές τα 90 χιλιόμετρα) καθώς και οι SS-150 (μέγιστο βεληνεκές 150 χιλιόμετρα). Το ενδιαφέρον φυσικά κεντρίζει ο πύραυλος AV-TM 300 που αποτελεί το πλέον σύγχρονο οπλικό σύστημα επί των νέας γενιάς εκτοξευτών Astros II Mk.6.

Σύμφωνα με την Avibras ο AV-TM 300 ή MTC-300 επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 300 χιλιόμετρα με μεγάλη ακρίβεια (πιθανότητα κυκλικού σφάλματος 30 μέτρα). Ο AV-TM 300 έχει σχεδιαστεί προκειμένου να προσβάλει στρατηγικής σημασίας στόχους με μεγάλη ακρίβεια σε μεγάλες αποστάσεις. Το βλήμα ενσωματώνει κινητήρα στερεού καυσίμου για την εκτόξευση και κινητήρα Turbojet για την πτήση, η οποία είναι υποηχητική. Η πολεμική κεφαλή έχει βάρος 200 κιλά. Επίσης, μπορεί να φέρει δύο διαφορετικές πολεμικές κεφαλές, μια υψηλής εκρηκτικότητας και μια με 64 υπό-πυρομαχικά κατά προσωπικού και θωρακισμένων στόχων.