Αναλυτική παρουσίαση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ελικοπτέρων μέσης μεταφορικής ικανότητας UH-60M Black hawk πραγματοποιήθηκε στους επιτελείς της Αεροπορίας Στρατού και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Η παρουσίαση έγινε από εκπροσώπους της εταιρείας Lockheed Martin. Σύμφωνα με πληροφορίες του γράφοντος η Αεροπορία Στρατού ενδιαφέρεται για 20 νέα ελικόπτερα με ορίζοντα απόκτησης επιπρόσθετων 20 σε δεύτερο χρόνο. Στόχος είναι επίσης και η απόκτηση εξειδικευμένων ελικοπτέρων ειδικών επιχειρήσεων για τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Πρόσφατα μέσα από τις σελίδες είχαμε αναφερθεί στο κόστος απόκτησης των ελικοπτέρων UH-60M Black hawk για την Αυστραλία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πιθανή πώληση 40 μεταφορικών ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk και συναφούς εξοπλισμού στην Αυστραλία, δυνητικούς κόστους $ 1,95 δισεκατομμυρίων. Στις αρχές Ιουνίου οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει την έγκριση πώλησης 29 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E Guardian Apache στην Αυστραλία, έναντι $ 3,685 δισεκατομμυρίων (με όπλα και υποστήριξη).

Τα δύο αυτά προγράμματα εντάσσονται στο πλαίσιο της απόφασης της Αυστραλίας να αντικαταστήσει 69 ελικόπτερα της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας Airbus Helicopters με αμερικανικά. Συγκεκριμένα, η Αυστραλία έχει δρομολογήσει την αντικατάσταση 22 Tiger με 29 AH-64E Guardian Apache και 47 NH-90 (MRH-90 Taipan σε αυστραλιανή υπηρεσία) με 40 UH-60M Black Hawk (για το Στρατό) και έξι MH-60R Sea Hawk (για το Ναυτικό).