Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν εν πλω οι μονάδες κρούσης του ΠΝ απέναντι σε συνολικώς 30 Τουρκικά πλοία (σημερινή ενημέρωση στον γράφοντα περί 10.00) που περιλαμβάνουν το σύνολο των τουρκικών φρεγατών, κορβέτων, πλοίων γενικής υποστήριξης καθώς και πυραυλακάτων εκ των οποίων άλλες σε θέσεις απόκρυψης στα παράλια και άλλες στην ανοιχτή θάλασσα. Δυσμενείς οι καιρικές συνθήκες νότια της Μεγίστης που αποδεικνύουν ότι χρειάζεται ισορροπημένος στόλος. Ο καιρός αποτελεί ως τώρα τον ανασταλτικό παράγοντα που δεν έχει πραγματοποιήσει έρευνες το Orus Reis.

Το ΠΝ παρακολουθεί και καταγράφει κάθε κίνηση του Τουρκικού Ναυτικού αξιοποιώντας τα ναυτικά παρατηρητήρια, τα παράκτια περιπολικά και τις κανονιοφόρους που δίνουν διαρκώς εικόνα σε Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και στο κέντρο επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου στο Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου πολλά μέτρα κάτω από τη γη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γράφοντα δεν παρατηρείται ενίσχυση των χερσαίων στρατευμάτων της 1ης Τουρκικής Στρατιάς ενώ από πλευράς τουρκικής αεροπορίας υπάρχει μερική μεταστάθμευση μαχητικών σε αεροπορικές βάσεις εγγύς του Αιγαίου. Το Δ Σώμα Στρατού και η ΑΣΔΕΝ σε πλήρη επιφυλακή με το προσωπικό να έχει τα πάντα έτοιμα από πλευρά υλικών και πυρομαχικών έτοιμο να εξέλθει των στρατοπέδων εξέλθει εάν απαιτηθεί. Προς το παρόν δεν έχει ενεργοποιηθεί το εθνικό σύστημα συναγερμού.

Η ΠΑ διατηρεί συνεχείς ετοιμότητες ενώ τα ΑΣΕΠΕ, ιπτάμενα ραντάρ που αποτελούν τα μάτια των Ενόπλων Δυνάμεων σαρώνουν και καταγράφουν τα πάντα.

Κλείνοντας, εκ μέρους όλης της συντακτικής μας ομάδας θελουμε να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε καταγράφοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας (δεκάδες χιλιάδες καθημερινοί μοναδικοί επισκέπτες) αποδεικνύοντας πως υπάρχει γόνιμο έδαφος για σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση μακριά από πολιτικές, κομματικές και συντεχνιακές αντιλήψεις και σκοπιμότητες. Δυστυχώς χθες και προχθές καταγράφηκαν προβλήματα με την είσοδο στη παρούσα ιστοσελίδα λόγω δυνατοτήτων του σέρβερ. Έχουμε μεριμνήσει για μετάβαση σε καλύτερο σέρβερ.