Η νοτιοκορεατική Hanwha παρουσίασε, στη διεθνή έκθεση «ADEX 2019» ένα νέο ερπυστριοφόρο αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα. Το KAAV II (Korean Amphibious Assault Vehicle II) βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης για λογαριασμό των Πεζοναυτών της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό η Νότιος Κορέα θέλει να προμηθευτεί 200 KAAV II προς αντικατάσταση των εν υπηρεσία KAAV, η σχεδίαση του οποίου βασίζεται στο αμερικανικό AAV-7A1.

Η ανάπτυξη του KAAV II αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022 με την παράδοση δύο πρωτότυπων για δοκιμές, ένα για χερσαίες και ένα για θαλάσσιες. Το διάστημα 2023-2028 θα υλοποιηθεί η φάση της ανάπτυξης δεύτερου βαθμού, προφανώς ως αποτέλεσμα των παρατηρήσεων που ίσως να προκύψουν κατά τη φάση των δοκιμών, αλλά και για την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, που στο μεταξύ μπορεί να προκύψουν ή να ωριμάσουν. Η έναρξη της παραγωγής έχει προσδιοριστεί για το 2029.

Το KAAV II έχει πλήρωμα τριών ατόμων και μπορεί να μεταφέρει 21 πλήρως εξοπλισμένους Πεζοναύτες. Η μέγιστη ταχύτητα στην ξηρά είναι 70 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ στη θάλασσα 13,5 κόμβοι (25 χιλιόμετρα την ώρα). Η εμβέλεια του στην ξηρά είναι 480 χιλιόμετρα συν 50 χιλιόμετρα στη θάλασσα. Ενσωματώνει δύο υδροπροωθητές (Water Jet). Για καλύτερες επιδόσεις στη θάλασσα το όχημα φέρει πτερύγια (Flaps) στα πλευρά ώστε να μειωθεί η αντίσταση του νερού. Ο κύριο οπλισμός του είναι ένα πυροβόλο των 40 χιλιοστών.