Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο «Fires Symposium» ο στρατηγός  Darryl Williams, Διοικητής της Διοίκησης Ευρώπης και Αφρικής του Αμερικανικού Στρατού είπε ότι το Όπλο εξετάζει και μελετά να βρει την ιδανική ισορροπία μεταξύ των συμβατικών και των κατευθυνόμενων πυρομαχικών. Ωστόσο, όπως είπε, η απάντηση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι τα συμβατικά πυρομαχικά είναι ιδανικά σε ένα πεδίο μάχης με έντονη δραστηριότητα Ηλεκτρονικού Πολέμου, καθώς τα κατευθυνόμενα πυρομαχικά μπορούν να παρεμβληθούν, συνεπώς είναι ποιο ευάλωτα. Δεν ακύρωσε τα κατευθυνόμενα πυρομαχικά, τα οποία χαρακτήρισε αναγκαία, αλλά υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα συμβατικά πυρομαχικά.

Για παράδειγμα, οι κατευθυνόμενες ρουκέτες GMLRS (Guided Multiple Launch Rocket System) χρησιμοποιούν καθοδήγηση GPS (Global Positioning System), ενώ ενσωματώνουν και σύστημα αδρανειακής πλοήγησης, το οποίο δεν μπορεί να παρεμβληθεί από συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου. Ωστόσο, η χρήση αδρανειακής πλοήγησης καθιστά τις ρουκέτες λιγότερο εύστοχες, σε σχέση με τη χρήση καθοδήγησης GPS, που όμως μπορεί να παρεμβληθεί. Αν το σύστημα GPS ενός πυρομαχικού παρεμβληθεί από σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου, το σύστημα αδρανειακής πλοήγησης διατηρεί την πορεία του πυρομαχικού, αλλά δεν μπορεί να ανανεώσει τα δεδομένα του στόχου, ο οποίος μπορεί να είναι κινούμενος και έτσι να υπάρξει αστοχία.

Στην περίπτωση των πυραύλων ATACMS (Army Tactical Missile System) τα δεδομένα είναι διαφορετικά, καθώς ο πύραυλος ενσωματώνει σύστημα GPS και πολλαπλά συστήματα αδρανειακής πλοήγησης, συνδεδεμένα μεταξύ τους με λογισμικό. Η απώλεια του GPS η χρήση των πολλαπλών συστημάτων αδρανειακής πλοήγησης επιτρέπει στον πύραυλο να είναι εύστοχος. Νεότερα πυρομαχικά, όπως οι πύραυλοι PrSM (Precision Strike Missile), οι BGM-109 Tomahawk και οι AGM-158 JASSM, ενσωματώνουν ερευνητές και σύστημα ανάγλυφου (ραντάρ που μετρά το ύψος που πετά ο πύραυλος, σε σχέση με το έδαφος). Επιπλέον, οι BGM-109 και AGM-158 JASSM μπορούν να ενσωματώσουν και παθητικό αισθητήρα ραδιοσυχνοτήτων, ο οποίος εντοπίζει πηγές εκπομπών (π.χ. στατικό ραντάρ). Ο πύραυλος μπορεί να χρησιμοποιήσει το σταθερό σημείου/θέση του ραντάρ και μέσω αυτού να κινηθεί προς το στόχο, αν χάσει την καθοδήγηση GPS guidance.