Στο Παρίσι βρίσκεται ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε χαρακτηρηστικά: «Καταρχήν, σήμερα το πρωί υπήρξε ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη που συζητήθηκε ακριβώς το Ουκρανικό από κοινού με το θέμα της ενέργειας. Από εκεί και πέρα, εμείς έχουμε πολύ βασικές και σαφείς προτεραιότητές. Πρώτον, είναι θέμα αρχής. Η Ελλάδα είναι υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τις παγκόσμιες αρχές και αξίες.

Εμείς, ωστόσο, έχουμε και ένα ειδικό θέμα: την προστασία της ελληνικής μειονότητας από δεξιά και αριστερά από την γραμμή επαφής, μιας πολυάριθμης μειονότητας 150.000 ανθρώπων.Πρόκειται και πάλι, λοιπόν, όπως και χθες, να θέσω το ζήτημα υπό το φως των νέων  εξελίξεων στην περιοχή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και είχατε και μια διμερή συνάντηση εδώ στο Παρίσι στο περιθώριο της συνάντησης με τον Ινδο-Ειρηνικό.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Πάντα οι συναντήσεις μου με τον Ινδό Υπουργό Εξωτερικών Dr. Jaishankar είναι για εμάς ιδιαίτερης σημασίας. Θεωρούμε ότι η Ινδία είναι μια ανερχόμενη δύναμη, η οποία θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, αλλά και στο παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, είναι μια χώρα που συμμερίζεται τις βασικές αρχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ως προς το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Ενόψει, λοιπόν, της επίσκεψής μου στην Ινδία τον Μάρτιο, ήταν μεγάλη μου χαρά να τον συναντήσω και να συζητήσουμε πάλι τα διεθνή θέματα και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία.