Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές στην Τανάγρα, την 19η Ιανουαρίου 2022. Την ημέρα της άφιξης των έξι πρώτων μαχητικών Rafale F3-R στην 114 Πτέρυγα Μάχης, μετά από απευθείας πτήση διάρκειας τριών περίπου ωρών, από τo Istres της νότιας Γαλλίας. Χαμηλή νέφωση και τσουχτερό κρύο ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Το πρώτο εμπόδισε τη λήψη πολύ καλύτερης ποιότητας φωτογραφιών κατά την διέλευση των μαχητικών σε σχηματισμούς αρχικά και κατόπιν μεμονωμένα, πάνω από το αεροδρόμιο. Το δεύτερο περιόρισε σημαντικά την προσέλευση περισσότερων επισκεπτών.

Παρά το γεγονός αυτό στην πίστα της 332 Μοίρας παραβρέθηκε όχι μόνο η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αλλά και πλήθος κόσμου, με εκπροσώπους από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ. Έχοντας καλύψει την ιστορική αυτή εξέλιξη για τις μελλοντικές επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας, από κάθε πλευρά, επανερχόμαστε σήμερα με ένα τυπικό αλλά αντιπροσωπευτικό φωτογραφικό αφιέρωμα.

Η προσέγγιση του σχηματισμού των έξι Rafale F3-R πάνω από το αεροδρόμιο της Τανάγρας. Mε callsign από Γεράκι Red 1 μέχρι Γεράκι Red 6.
Διέλευση της πρώτης τριάδας με τη συνοδεία ενός Mirage 2000-5BG της 331 Μοίρας. Τρία Mirage 2000-5Mk.2 υποδέχθηκαν τα Rafale F3-R με το που εισήλθαν στο FIR Αθηνών.

Συγκέντρωση στην περιοχή ελέγχων (leak check) του 028, μετά την προσγείωση. Θα ακολουθήσει η τροχοδρόμηση για την πίστα της 332 Μοίρας, κάτω από την αψίδα των πυροσβεστικών οχημάτων της μονάδας.

Με φόντο της πολεμική σημαία της 114 Πτέρυγας Μάχης.


Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία παρούσα στην τελετή που ακολούθησε την άφιξη των νέων μαχητικών.


Αμέσως μετά την αναμνηστική φωτογραφία με τα πληρώματα των έξι μαχητικών…