Η δεύτερη συνάντηση κορυφής του προέδρου των ΗΠΑ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας προγραμματίστηκε για τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος μετά από συνομιλίες με τον απεσταλμένο της Βόρειας Κορέας στην Ουάσινγκτον.

Η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών είχε διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη τον περασμένο Ιούνιο.

Κατά τη διάρκεια των επαφών, ο Κιμ δεσμεύτηκε να καταβάλλει προσπάθειες προς την κατεύθυνση της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, με αντάλλαγμα την αναστολή των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών στρατιωτικών ασκήσεων και την παροχή εγγυήσεων για την ασφάλεια της Πιόνγιανγκ.

Παρ’ όλα αυτά, η Ουάσιγκτον έχει εκφράσει τη δυσφορία της για την έλλειψη προόδου στον πυρηνικό αφοπλισμό της χερσονήσου.

Τον Δεκέμβριο, πάντως, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας νέας συνάντησης μεταξύ Τραμπ — Κιμ εντός του Ιανουαρίου ή του Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά τους, τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πρόσφατα ότι η Ουάσιγκτον πρότεινε στην Πιόγιανγκ τη διεξαγωγή συνόδου στα μέσα Φεβρουαρίου στο Βιετνάμ.