Σύντομο και περιεκτικό είναι το Ναυτικό Σήμα του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δημήτριου – Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ προς τον Στόλο και τη φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Αρχηγός ΓΕΝ τονίζει τη τεχνολογική υπεροχή των γαλλικών φρεγατών ενώ εξήρε το πλήρωμα της φρεγάτας για τον απαιτητικό πλου από τη Βρέστη προς τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Ο πλους της φρεγάτας και ειδικά στη θαλάσσια περιοχή του Βισκαϊκού έγινε μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες και ισχυρότατους ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ.

Σήμα Αρχηγού ΓΕΝ:

Με εθνική υπερηφάνεια σας καλωσορίζουμε σήμερα στις ελληνικές θάλασσες. Η άφιξή σας σηματοδοτεί μια νέα εποχή ναυτικής ισχύος για το ΠΝ. Από την πλώρη σας ατενίζουμε τη φιλοδοξία του έθνους για ασφάλεια, πρόοδο και ευημερία. Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου προς το πλήρωμα για την εξαιρετική απόδοση και τον υψηλό επαγγελματισμό που επέδειξε, τόσο στην άρτια διαδικασία παραλαβής, όσο και κατά τον απαιτητικό επαναπλούν.

Πλέετε άξιοι συνεχιστές της ένδοξης ναυτικής μας παρακαταθήκης. Η επιβλητική ανάστροφη πλώρη της Φ/Γ ΚΙΜΩΝ σύντομα θα συναντήσει το ακρόπρωρο της Αθηναϊκής Τριήρους και το Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ, συνθέτοντας τα σύγχρονα «ξύλινα τείχη» της πατρίδας μας.

Σας καλώ να συνεχίσετε τον πλου σας με ακάθεκτη ορμή, να ατενίζετε με βλέμμα νικητή και ιδιοκτήτη τις ελληνικές θάλασσες, τιμώντας το «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», με τον Άγιο Νικόλαο πάντα στην πλώρη σας. Καλώς ορίσατε

Αντιναύαρχος Δ.Ε. Κατάρας ΠΝ, Αρχηγός ΓΕΝ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, στις 11:00 θα παραστεί στην εν πλω τελετή υποδοχής της Φ/Γ ΚΙΜΩΝ. Στην εν πλω υποδοχή της φρεγάτας «Κίμων» την Πέμπτη θα παραστεί και ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας στον Σαρωνικό Κόλπο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα.