Στις 17 Ιανουαρίου, το Βέλγιο ανακοίνωσε την έγκριση αγοράς 879 νέων φορτηγών, εκ των οποίων 636 ελαφρών και 243 βαρέων, για την αντικατάσταση των στρατιωτικών φορτηγών Unimog 1300L και Volvo N10 (6 x 4 και 6 x 6 αντίστοιχα). Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2021 και να ολοκληρωθούν το 2026, ενώ την περίοδο 2026-2030 έχει προγραμματιστεί η αντικατάσταση των υπολοίπων Volvo N10.

Volvo N10

Από τον στόλο των Unimog 1300L, 50 θα παραμείνουν σε υπηρεσία, σε εκπαιδευτικό ρόλο, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν προς πώληση, αν υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον. Το πρόγραμμα προμήθειας των 879 φορτηγών έχει προϋπολογιστεί με το ποσό των € 276 εκατομμυρίων. Τα νέα φορτηγά θα πρέπει να ενσωματώνουν θωρακισμένα καμπίνα για το πλήρωμα.

Unimog 1300L

Comments

  1. Οι Γερμανοί αγόρασαν λίγο κάτω από 200.000 χιλιάδες, με υποστήριξη, θωρακισμένα και καλά εξοπλισμένα δεν ειναι παράλογη η τιμή.
   Πάντως χούι και αυτό να βγάζουν μιζαδόρους από την καρέκλα του γραφείου μας, χωρίς να εχουμε δει ούτε τις συμβάσεις…

   1. Δεν είναι θωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού ή άλλα ειδικά οχήματα και μόλις 243 τα «βαρέα». Εντάξει τώρα. Οχήματα σχετικά φθηνά με μια ψιλοθωράκιση στην καμπίνα τα περισσότερα. Να είχαν κανονική (σχετικά) θωράκιση ή ξέρω γω κάποια αντιναρκική προστασία ή κάτι άλλο ναι. Άντε τα 6Χ6 να κοστίζουν κάτι παραπάνω. Δηλαδή, κοιτάω τις φωτογραφίες και γελάω ένα πράγμα.

  1. Δεν ξέρω. 32 χρονών είναι το νεότερο. Βέβαια εμείς έχουμε και παλαιότερα, αλλά…..
   Το θέμα βέβαια του τροχαίου υλικού, είναι επίσης ένα μεγάλο και επείγον θέμα (που τι δεν είναι μεγάλο και επείγον πλέον, όπως τα έχουμε καταφέρει).

  2. Αγαπητέ φίλε θα μπορούσαν να αποκτηθούν από εμάς,αλλά μπροστά στον τεράστιο αριθμό σταγιερ της σειράς Μαραθων που πρέπει να αντικαταστήσουμε είναι σταγόνα στον ωκεανό.πιστευω ότι πρέπει να αναπτύξουμε τη δική μας σειρά φορτηγων(tactical military truck) είναι κάτι που μπορεί να γίνει ΑΝ υπάρχει θέληση από τους κυβερνώντες. Υπάρχει????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *