Η Ινδία αναμένεται να υπογράψει σύντομα συμβόλαιο, πιθανής συνολικής αξίας $ 3 δισεκατομμυρίων, με την HAL (Hindustan Aeronautics Limited) για την προμήθεια 83 μαχητικών αεροσκαφών Tejas ινδικής σχεδίασης και ανάπτυξης. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η τιμή που έχει δώσει η HAL είναι της τάξεως των $ 5 δισεκατομμυρίων, ενώ συνολικά το πρόγραμμα ανάπτυξη του Tejas έχει κοστίσει $ 6,9 δισεκατομμύρια, μέχρι σήμερα.

Τα 83 Tejas θα ανήκουν στην έκδοση LCA Mk.1A και θα ενσωματώνουν ραντάρ τεχνολογίας AESA της ισραηλινής Elta, τύπου ELM-2052. Επίσης θα ενσωματώνουν και το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου ELL-8222WB, επίσης της Elta, σε ατρακτίδιο. Εξίσου σημαντική παράμετρος είναι και το ότι τα Tejas θα εξοπλίζονται με το ευρωπαϊκό βλήμα αερομαχίας μεγάλου βεληνεκούς Meteor της MBDA, μέγιστου βεληνεκούς άνω των 100 χιλιομέτρων.

Comments

  1. Αρα το ισραηλινο AESA ΕΙΝΑΙ πιστοποιημενο για ΜΕΤΕΟΡ. Θα ηταν ρεαλιστικη προοπτικη η τοποθετηση του στα Μ2000/2000-5 ετσι ωστε εκτος των 85 Φ-16 Viper να ειχαμε ΚΑΙ Μιραζ με ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ δυνατοτητες χωρις τις γαλλικες αγκυλωσεις.
    Ιδανικα αν ειχαμε χρηματα ενας στολος απο 123 Viper και 79 (βαζω και τα Τα’ι’βανεζικα μεσα) Μιραζ ΟΛΑ με ρανταρ AESA θα ηταν οτι το καλυτερο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *