Σύμφωνα με ανάρτηση στο «Twitter» του χρήστη «Ciro Nappi», ο Ιταλικός Στρατός ενδιαφέρεται για την απόκτηση 70 αρμάτων μάχης Leopard-2A7 και 100 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης CV-90 Mk.4, προκειμένου να εξοπλίσει την 132η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, η οποία εξοπλίζεται με άρματα μάχης C1 Ariete, τροχοφόρα πυροβόλα B1 Centauro (θα αντικατασταθούν από τα νεότερα B1 Centauro II) και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Dardo. Η δυνητική προμήθεια θα καλύψει το κενά μεταξύ των προγραμμάτων αναβάθμισης των C1 Ariete και Dardo και της ανάπτυξης και ένταξης σε υπηρεσία νέων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων. Το πρόγραμμα αναβάθμισης AMV (Aggiornamento Mezza Vita) των C1 Ariete έχει στόχο την επέκταση της επιχειρησιακής ζωής των αρμάτων μέχρι το 2035.

Τα αναβαθμισμένα C1 Ariete θα διατηρήσουν τον ίδιο κινητήρα (V12 MTCA), αλλά αναβαθμισμένο και με την ικανότητα παραγωγής μέγιστης ισχύος 1.500 ίππων αντί 1.270 ίππων (V12AMV). Επίσης, θα ενσωματώνουν μεγαλύτερη προστασία δαπέδου κατά ναρκών και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Ίδιος παραμένει και ο στροφαλοθάλαμος, αλλά η χωρητικότητα του έχει αυξηθεί από τα 26 στα 30 λίτρα, μέσω της αλλαγής κυλίνδρων, πιστονιών και εμβόλων. Το σύστημα μετάδοσης της κίνησης θα είναι νέο, της γερμανικής ZF. Βελτιώσεις υπάρχουν και στο σύστημα πέδησης, ενώ νέες θα είναι και οι ερπύστριες, κατά 20% μεγαλύτερες από τις παλαιές, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η κίνηση σε μαλακό έδαφος. Οι αναρτήσεις και το σύστημα υποστήριξης των αναρτήσεων θα παραμένουν τα ίδια, αλλά θα υποστούν υποστεί εργοστασιακή επιθεώρηση και επισκευή.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης και επέκτασης της ζωής σε 135 Dardo στόχο έχει να τα διατηρήσει ικανά τουλάχιστον μέχρι το 2026, οπότε και αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία το νέο τεθωρακισμένο όχημα μάχης του Ιταλικού Στρατού. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την επαναφορά των επιδόσεων των οχημάτων σε εργοστασιακό επίπεδο και η αναβάθμισης τους με ισχυρότερο κινητήρα, νέα οπτικά συστήματα και αυξημένο επίπεδο προστασίας. Σήμερα, η θωράκιση των Dardo προστατεύει από φυσίγγια των 25 χιλιοστών (στο εμπρός τόξο) και των 14,5 χιλιοστών (στα πλευρά). Ο οπλισμός του αποτελείται από ένα πυροβόλο των 25 χιλιοστών, ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών και ένας εκτοξευτής αντιαρματικών TOW.