Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα αγοράσει 60 μεταγωγικά ελικόπτερα CH-47F Chinook, αξίας περίπου € 5 δισεκατομμυρίων, από την αμερικανική Boeing, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του υλικού της αεροπορίας στρατού της χώρας, αναφέρει η εφημερίδα Bild am Sonntag. Πρόκειται για μέρος της δαπάνης € 100 δισεκατομμυρίων για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που ανήγγειλε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα ελικόπτερα θα αρχίσουν να παραδίδονται το 2025 και το 2026 και θα αντικαταστήσουν τα πεπαλαιωμένα-είχαν τεθεί σε υπηρεσία πριν από κάπου πενήντα χρόνια-CH-53G της Sikorsky, βιομηχανίας που είναι σήμερα μέρος του ομίλου της Lockheed Martin, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα. Η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ θα ενημερώσει το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο για την προμήθεια μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, πάντα κατά τις πηγές της Μπιλτ.

Εξεταζόταν επίσης η εναλλακτική αγορά ελικοπτέρων CH-53K King Stallion της Λόκχιντ Μάρτιν, όμως τελικά βάρυνε το ότι το μοντέλο της Μπόινγκ είναι φθηνότερο και το ότι πολλά κράτη μέλη του NATO προτιμούν το Σινούκ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας δήλωσε πάντως ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη επισήμως κάποια απόφαση για την αγορά ελικοπτέρων.