Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την Τουρκία, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, πιθανότατα ο Στρατός και οι Ειδικές Δυνάμεις, παρέλαβαν 40 επιπλέον αιωρούμενα πυρομαχικά τύπου Kargu. Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία άρχισε να παραλαμβάνει τα πρώτα αιωρούμενα πυρομαχικά τύπου Alpagu και Kargu, της τουρκικής εταιρίας STM, το Δεκέμβριο του 2017.

Η STM ανέπτυξε τα Alpagu και Kargu στο πλαίσιο σχετικής απαίτησης του SSM, η οποία εκδηλώθηκε τον Ιούνιο του 2017. Το Kargu ενσωματώνει πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας, αλλά έχει και τη δυνατότητα εκτέλεσης αποστολών επιτήρησης και αναγνώρισης.

Είναι σύστημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης με τέσσερις έλικες, έχει δυνατότητα αυτοκαταστροφής, ενώ ενσωματώνει σύστημα στόχευσης βασισμένο στην εικόνα, καθώς και σύστημα αυτόματης ταξινόμησης στόχων, ανίχνευσης και επίθεσης χωρίς τη βοήθεια GPS. Η μέγιστη εμβέλεια τους είναι 13 χιλιόμετρα ή 10 λεπτά πτήσης, ενώ ο χρόνος που απαιτείται για την ανάπτυξη τους δεν ξεπερνά τα 45 δευτερόλεπτα. Μπορεί να πετά σε μέγιστο υψόμετρο 1.000 μέτρων με μέγιστη ταχύτητα 72 χιλιόμετρα την ώρα. Το βάρος του είναι 6,3 κιλά.