Σύμφωνα με ανακοίνωση της βραζιλιάνικης Embraer, οι Φιλιππίνες προχώρησαν στην παραγγελία έξι αεροσκαφών A-29 Super Tucano. Πρόκειται για αεροσκάφη προχωρημένης εκπαίδευσης, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ρόλο ελαφρού μαχητικού σε αποστολές παροχής πυρών εγγύς υποστήριξης.

Τα αεροσκάφη A-29 Super Tucano, τα οποία ήδη βρίσκονται σε υπηρεσία από 14 χώρες, θα ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία των Φιλιππίνων και ειδικότερα στην 15η Πτέρυγα Μάχης, η οποία εξειδικεύεται σε αποστολές βομβαρδισμού.

Το κόστος του προγράμματος προσεγγίζει τα $ 300 και αφορά στην προμήθεια των αεροσκαφών, των όπλων, του αρχικού αποθέματος ανταλλακτικών και υπηρεσιών υποστήριξης και εκπαίδευσης. Η προμήθεια των Φιλιππίνων έρχεται τρείς μόλις μήνες μετά από την επείγουσα παραγγελία της Νιγηρίας (12 αεροσκάφη έναντι $ 593 εκατομμυρίων).

Σύμφωνα με την Embraer σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις με τη Γκάνα, η οποία ενδιαφέρεται να αποκτήσει έξι αεροσκάφη, ενώ το A-29 διεκδικεί και το αμερικανικό πρόγραμμα ΟΑ-Χ προμήθειας ενός ελαφρού μαχητικού αεροσκάφους.