Η Αμερικανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την πώληση 25 αυστραλιανών, μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών F/A-18A/B Hornet στον Καναδά. Εάν οι σχετικές διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα τότε οι παραδόσεις των αεροσκαφών θα ξεκινήσουν εντός του 2019, πιθανότατα τον Ιούνιο του 2019 με την παράδοση των δύο (2) πρώτων αεροσκαφών.

Σύμφωνα με την «Daily Herald Tribune» η κυβέρνηση του Καναδά αρχικά ανακοίνωσε ότι θα προμηθευτεί 18 F/A-18, με στόχο την ενίσχυση του στόλου των CF-18, μέχρι την έλευση των νέων αεροσκαφών, όποτε αποφασιστεί το πρόγραμμα. Τελικά όμως αποφασίστηκε να αγοραστούν 25 αεροσκάφη, εκ των οποίων 18 θα είναι επιχειρησιακά και θα συγκροτήσουν μια (1) Μοίρα και επτά (7) θα χρησιμοποιηθούν για ανταλλακτικά.

Το συνολικό κόστος της προμήθειας των 25 αεροσκαφών, μαζί με τα ανταλλακτικά και τα όπλα δεν είναι γνωστό, αλλά στον προϋπολογισμό έχει εγγραφεί κονδύλι ύψους $ 500 εκατομμυρίων για το πρόγραμμα.

Comments

  1. Εχουν χρηματα και παρ ολα αυτα, αγοραζουν μεταχειρισμενα μαχητικα. Εμεις που δεν εχουμε μια επιδιωκουμε να αγορασουμε καινουρια. Φαινεται οτι εκει ειναι οι μεγαλες μιζες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *