Η BAE Systems ανακοίνωσε ότι απέσπασε συμβόλαιο ύψους $ 400,9 εκατομμυρίων, από τον Αμερικανικό Στρατό, για την προμήθεια 160 τεθωρακισμένων οχημάτων AMPV (Armored Multi-Purpose Vehicles). Ο Αμερικανικός Στρατός σκοπεύει να αποκτήσει 2.897 AMPV, έναντι $ 11,7 δισεκατομμυρίων, για την αντικατάσταση των M-113A3.

Τα AMPV θα συνεπικουρούν τα M2 Bradley και τα άρματα μάχης M-1 Abrams. Η παράδοση των 160 AMPV θα ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2023. Τα οχήματα AMPV του Αμερικανικού Στρατού θα παραδοθούν σε πέντε (5) διαφορετικές εκδόσεις: Μεταφοράς προσωπικού, διοίκησης, μεταφοράς όλμου των 120 χιλιοστών, διακομιδής τραυματιών και νοσηλείας και περίθαλψης τραυματιών στο πεδίο της μάχης.

Comments

 1. Πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το M113, αλλά (περιέργως) με πολύ μικρότερη ικανότητα μεταφοράς προσωπικού σε σχέση με τον προκάτοχό του.

  1. Ναι, κοιτα επειδη τα παλληκαρια της Ουσα πολεμανε συνεχως καταλαβαν πως το ζητουμενο δεν ειναι απλα να κουβαλας ομαδα πεζικου αλλα η ομαδα πεζικου να ΦΤΑΣΕΙ χωρις απωλειες στον ΑΝΣΚ.

   1. Ναι είναι βασισμένο στο Brandley και κατά περίπου 70% και στα μέρη του. Όμως από 10 που μεταφέρει το Μ113 στους 6? Ξέρω γω? Κάτι θα ξέρουν και αυτοί βέβαια. Κάπου το πήρε το μάτι μου και με αυτόματο μη επανδρωμένο πύργο, αλλά και με πύργο ενός ατόμου.
    Αν έχω χρόνο θα κοιτάξω τις ακριβείς διαστάσεις του σε σχέση με αυτές του Μ113.

    1. Για τον Έβρο νομίζω είναι μια σωστή απόφαση να μεταφέρει 5-6 στρατιώτες, για τα νησιά ή μεταφορά 10 ατόμων είναι πιο κατάλληλη-κατα την άποψη μου- ούτως ή άλλως στα νησιά έχεις μικρές αποστάσεις να διανησεις και δεν έχεις και πολυτέλεια χωρου και χρειάζεσαι άμεση αναπτύξει στους χώρους διασποράς.

  1. Όχι γιατί τα brandley τα θέλουμε για ΤΟΜΑ που δεν έχουμε στην ουσία κανένα και είναι κατεπείγουσα η ανάγκη αυτή (και ποιά άλλη δεν είναι βέβαια).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *