Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι τον προσεχή Οκτώβριο θα παραλάβει τα πρώτα πέντε (5) οχήματα Stryker της έκδοσης αντιαεροπορικής άμυνας MSHORADS (Maneuver Short Range Air Defense System). Πρόκειται για τα πρωτότυπα οχήματα, τα οποία θα υποστούν σειρά δοκιμών αποδοχής. Τα συγκεκριμένα οχήματα ενσωματώνουν έναν διπλό εκτοξευτή αντιαρματικών βλημάτων AGM-114 Hellfire II, πυροβόλο M-230LF των 30 χιλιοστών, πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών και τέσσερα (4) αντιαεροπορικά βλήματα FIM-92 Stinger. Στόχος του Αμερικανικού Στρατού είναι η προμήθεια 144 MSHORAD μέχρι το 2023.

Comments

  1. Οι stinger δεν θέλουν ρανταρ, αλλά από την άλλη μπορόυν να αντιμετωπίσουν μόνο ελικόπτερα και κανένα χαμηλά ιπτάμενο uav

   1. Ναι το ξέρω για τους Stinger, αλλά οι Hellfire εξαρτάται. Επιπλέον στη φωτο, φαίνονται δύο εξάγωνα με κάτι σαν ραντάρ (ένα μετωπιαίο στο μέσον και ένα πίσω), γι’ αυτό και η απορία. Άλλωστε α/α άμυνα (όχι για ε/π ή uav) γίνεται χωρίς ραντάρ ή τουλάχιστον κάποιους αισθητήρες?

  1. Θα το δούμε όταν παραχθεί. Πολύ ενδιαφέρουσα η 15σωληνοειδής διάταξη, Και ο μικρός πύραυλος προφανώς αρκετά οικονομικός.

  1. Ναι οκ. Εντάξει, κάτι ο ένας κάτι ο άλλος την βρήκαμε την άκρη. Γι’ αυτό άλλωστε γίνεται ο διάλογος.
   Και τα M-Shorad συστήματα, κανονικά θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν πολύ, αφού παρατηρείται πολυτυπία (Astrad, Crotale, Stinger, Skyguard I), με τα προτερήματα και τα ελαττώματα κάθε συστήματος.
   Πάντως το συγκεκριμένο του άρθρου, είναι εξαιρετικό για συνοδεία πεζικού ή/και για εξοπλισμό ενός ΤΟΜΑ (με μεγαλύτερο πυροβόλο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *