Για όσους ασχολούνται με τα εθνικά μας θέματα οι χθεσινές εκλογές κατέδειξαν μια δυσάρεστη πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από την εκλογική απήχηση του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEP), το οποίο εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Άγκυρας στην εθνικά κρίσιμη περιοχή της Θράκης. Στόχος της Άγκυρας, όπως και του DEB δεν είναι άλλος από το αναδειχθεί, τελικά, σε μοναδικό εκφραστή των «Τούρκων» της Θράκης, όπως του αποκαλεί η Τουρκία.

Σύμφωνα με το 75% των ψήφων, στην Ξάνθη το DEP έρχεται δεύτερο κόμμα, με 22,06%, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία που συγκεντρώνει το 25,52% των ψήφων. Στη Ροδόπη όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά με το DEP να συγκεντρώνει, στο 73% των ψήφων, το 35,18% με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με ποσοστό 21,07% των ψήφων.

Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και όλοι οι Έλληνες πολίτες, Χριστιανοί ή Μουσουλμάνοι, έχουν την ελευθερία να δρουν πολιτικά, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, Ωστόσο, είναι γνωστή και ακατανόητη η διαχρονική στάση της Αθήνας και του Υπουργείου Εξωτερικών που παρακολουθεί ατάραχο και επιτρέπει την παρουσία Τουρκικού προξενείου στη Θράκη, άρα τη διείσδυση της Τουρκίας στην περιοχή και τον εκτουρκισμό Ελλήνων πολιτών.

Είναι γνωστό επίσης ότι στοιχεία της μειονότητας επιμένουν σε άκρως αντεθνικές θέσεις όπως είναι τα περί «αυτόνομης Δυτικής Θράκης». Και δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν μια σειρά εξελίξεων και απαιτήσεων από την Άγκυρα που έχουν ως στόχο τον πλήρη εκτουρκισμό των μουσουλμάνων της Θράκης και φυσικά η χρήση τους ως μοχλός πίεσης προς την Ελλάδα Συγκεκριμένα:

1/ Η Άγκυρα συσχετίζει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με ανταλλάγματα στη Θράκη.

2/ Υποχώρηση της Αθήνας στο ζήτημα της εκλογής των Μουστήφων με την αναγκαστική συνταξιοδότησης του Μέτσο Τζεμαλή και Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου. Οι δύο Μουφτήδες παύτηκαν με εσπευσμένη τροπολογία στη Βουλή.

3/ Συνεχείς δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι η Άγκυρα θα προστατεύσει τα δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης».

4/ Συνεχείς διεύρυνση των απαιτήσεων από πλευράς Τουρκίας, προφανώς βλέποντας την ένοχη σιωπή και αδιαφορία της Αθήνας. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο του 2018, στη 14η Σύνοδο Κοινοβουλευτικής Ένωσης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ISIPAB) ακούστηκαν κατηγορίες κατά της Ελλάδας για «παραβίαση δικαιωμάτων των Τούρκων στη Δυτική Θράκη, αλλά επίσης στην Θεσσαλονίκη και στα νησιά Ρόδος και Κως».

Τα παραδείγματα είναι πολλά, η στάση της Τουρκίας δεδομένη και ο στόχος της ξεκάθαρος. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς. Μέχρι σήμερα αδιαφορούμε. Αν συνεχιστεί αυτό σε λίγο διάστημα θα βρεθούμε απέναντι σε δυσάρεστα τετελεσμένα. Η πολιτική μας στη Θράκη πρέπει να αλλάξει άμεσα και ριζικά, πριν είναι πολύ αργά!