Όπως είναι γνωστό Τουρκία και Πακιστάν συμφώνησαν στην προμήθεια, από το Πακιστάν, 30 επιθετικών ελικοπτέρων T-129. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, από δημοσιεύματα του πακιστανικού τύπου, τα 30 T-129 του Πακιστάν θα ανήκουν στην έκδοση ATAK-2, μια μεγαλύτερης και βαρύτερης έκδοσης του T-129, η ανάπτυξη της οποίας ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2017.

Σήμερα ήδη η ΤΑΙ έχει προχωρήσει με την προκαταρκτική μελέτη σχεδίασης του ATAK-2, ενός επιθετικού ελικοπτέρου με μέγιστο βάρος απογείωσης τους 8 τόνους. Προκειμένου να μειωθεί το κόστος και ο χρόνος ανάπτυξης το ATAK-2 ορισμένα υπό-συστήματα τόσο από το ATAK όσο και από το υπό ανάπτυξη μεταφορική ελικόπτερο T-625 (έλικες, σύστημα μετάδοσης της κίνησης κ.ά.). Η υιοθέτηση κοινών συστημάτων δεν θα μειώσει μόνο το κόστος ανάπτυξης του ΑΤΑΚ-2, αλλά θα ενισχύσει την ομοιογένεια, άρα θα απλοποιήσει και θα μειώσει τις απαιτήσεις και τις δαπάνες τεχνικής υποστήριξης.

Το Πακιστάν είναι ο πρώτος πελάτης της έκδοσης ΑΤΑΚ-2, ενώ πιθανότητα το νέο ελικόπτερα θα αποκτήσει και η Τουρκία. Σήμερα το Πακιστάν διατηρεί σε υπηρεσία 51 επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-1S και AH-1F Cobra που απέκτησε την περίοδο 1984-1986 και το 2007 αντίστοιχα. Και οι δύο εκδόσεις ενσωματώνουν τεχνολογίες του 1980 και το Πακιστάν έχει αποφασίσει να τα αντικαταστήσει με 45 νέα επιθετικά ελικόπτερα. Ήδη έχει παραγγείλει 15 επιθετικά ελικόπτερα AH-1Z King Cobra της Bell στο πλαίσιο προγράμματος ύψους $ 581 εκατομμυρίων, ενώ τα 30 ATAK-2 αναμένεται να κοστίζουν περί τα $ 1,9 δισεκατομμύρια.

Από την άλλη, συνολικά οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, κυρίως ο Στρατός και η Χωροφυλακή, έχουν ανάγκες για 100 επιθετικά ελικόπτερα. Τα 59 θα είναι σίγουρα T-129 ATAK, βάση του σχετικού συμβολαίου, ενώ τα υπόλοιπα 41 αναμένεται να είναι της έκδοσης ATAK-2.