Η ελληνική εταιρεία που συμμετέχει στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των P-3B Orion του ΠΝ εγκαθιστώντας το ολοκληρωμένο τακτικό σύστημα με την ονομασία «M²IMS» και αποτελεί κομβική ελληνική αμυντική βιομηχανία κέρδισε τη σύμβαση από το Υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας.

Η εταιρία SCYTALYS, συνεχίζοντας την επιτυχημένη και δυναμική της διεθνή παρουσία στην ανάπτυξη προηγμένων και καινοτόμων τεχνολογιών στους τομείς άμυνας και ασφάλειας, ανακοινώνει σήμερα την ανάθεση σύμβασης από το Υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας αξίας $49 εκατομμυρίων, κατόπιν διεξαγωγής ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού, για την παροχή ολοκληρωμένου Συστήματος Διαλειτουργικότητας, Διοίκησης & Ελέγχου προς τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το έργο, το οποίο η SCYTALYS αναλαμβάνει να υλοποιήσει και παραδώσει μέσα σε χρονικό ορίζοντα 3 ετών, συμπεριλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Α) Σχεδιασμό και ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Τακτικών Ζεύξεων Δεδομένων.

Β) Σχεδιασμό και ανάπτυξη Κέντρου Επιχειρήσεων αποτελούμενο από ένα υπερσύγχρονο σύστημα C4ISR, συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής νέων υποδομών όπου θα λειτουργήσει. Το σύστημα αυτό θα επιτύχει τη σύνθεση της Κοινής Επιχειρησιακής Εικόνας (Common Operational Picture) με άμεσο αντίκτυπο την ενίσχυση της Επίγνωσης της Επιχειρησιακής Κατάστασης (Situational Awareness).

Γ) Διασύνδεση πολλαπλών Κέντρων Διοίκησης από όλα τα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων με το κεντρικό σύστημα C4ISR.

Δ) Σχεδιασμό και ανάπτυξη ενός συστήματος Επιτήρησης και Παρακολούθησης, διασυνδεδεμένο με το κεντρικό σύστημα C4ISR με σκοπό την ενίσχυση της Επίγνωσης της Επιχειρησιακής Κατάστασης και Διαλειτουργικότητας.

Ολοκληρωμένες λύσεις Διαλειτουργικότητας για εναέρια, θαλάσσια και επίγεια μέσα.

Το πρόγραμμα θα επιτύχει να θεμελιώσει τo Εθνικό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας των Ινδονησιακών Ενόπλων Δυνάμεων, διανοίγοντας τον δρόμο για την επίτευξη των Δικτυο-Κεντρικών τους Επιχειρήσεων (Network Centric Operations), κρίσιμου παράγοντα στο σύγχρονο θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων. Αυτό θα αποτελέσει πολλαπλασιαστή ισχύος για τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις, ενισχύοντας σημαντικά τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητά τους και βελτιώνοντας την γεωπολιτική ισχύ της Ινδονησίας στην Νοτιοανατολική Ασία και την ευρύτερη περιοχή.

«Αποδίδουμε ιδιαίτερη αξία στην ανάθεση αυτού του έργου, το οποίο θεωρούμε ως στρατηγικού χαρακτήρα, καθόσον θα επιτρέψει στις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις να αποκτήσουν τις απαραίτητες τεχνολογίες και υποδομές (Εθνικό Σύστημα Τακτικών Ζεύξεων Δεδομένων, σύστημα C4ISR κ.α.) για την υλοποίηση του πλαισίου Διαλειτουργικότητάς τους και την επιτυχή διεξαγωγή Δικτύου Κεντρικών Επιχειρήσεων στο μέλλον. Η SCYTALYS δεσμεύεται να παραδώσει την ολοκληρωμένη λύση ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις του Ινδονησιακού Υπουργείου Άμυνας», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SCYTALYS, κ. Δημήτρης Καραντζάβελος.

«Πρόκειται για κορυφαία επιχειρηματική επιτυχία που αξιοποιεί την τεχνογνωσία, τη διεθνή εμπειρία και τις καινοτόμες τεχνολογίες στις οποίες έχει εξειδικευτεί εδώ και 27 χρόνια η SCYTALYS. Το επίτευγμα αυτό καταδεικνύει τις δυνατότητες που έχει η ελληνική αμυντική βιομηχανία να αναλαμβάνει έργα τέτοιου βεληνεκούς και ιδιαίτερα υψηλών τεχνολογικών απαιτήσεων. Μέσω του Ομίλου EFA GROUP και των πρόσφατων βιομηχανικών συνεργασιών του, η SCYTALYS αποσκοπεί στην περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλάκιού της ως διεθνή προμηθευτή τεχνολογιών και  ολοκληρωμένων λύσεων Δικτυοκεντρικών Επιχειρήσεων, Διαλειτουργικότητας, Ζεύξεων Δεδομένων και Συστημάτων Διοίκησης & Ελέγχου για τους τομείς της άμυνας και ασφάλειας», πρόσθεσε ο κ. Νίκος Παπάτσας, Διευθύνων Σύμβουλος της EFA VENTURES.

H SCYTALYS (πρώην ISI HELLAS) είναι μέλος του Ομίλου EFA GROUP. O Όμιλος EFA GROUP δραστηριοποιείται στην αγορά της αεροδιαστημικής, άμυνας και ασφάλειας και έχει εδραιωθεί σε περισσότερες από 45 χώρες παγκοσμίως. Απασχολεί πάνω από 240 άτομα προσωπικό, ως επί το πλείστον Έλληνες επιστήμονες και μηχανικούς. Στον Όμιλο ανήκουν, εκτός από τη SCYTALYS (Συστήματα Τακτικής Διοίκησης, Ελέγχου, Επικοινωνιών, Ζεύξης Δεδομένων, Εξομοίωσης, Λύσεις Διαλειτουργικότητας), επίσης η EFA VENTURES (Διεθνής Πάροχος Βιομηχανικών Συνεργασιών και Συναφών Ολοκληρωμένων Λύσεων και Υπηρεσιών), η ΤΗΕΟΝ SENSORS (Συστήματα Νυχτερινής Όρασης και Θερμικής Απεικόνισης), η ES SYSTEMS (Ολοκληρωμένα Συστήματα Αισθητήρων με τεχνολογία MEMS και Λύσεις IoT) και η DEFENDER (Πανοραμικές Κάμερες και Συστήματα Ανάλυσης και Επεξεργασίας Εικόνας).