Με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της η ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων) ανακοίνωσε την αποδοχή της οικονομικής προσφοράς της ισπανικής εταιρείας CIMSA INGENIERIA DE SISTEMAS για το πρόγραμμα προμήθειας αλεξιπτωτιστών ελεύθερης πτώσης του ΕΣ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ισπανική εταιρία χαρακτηρίζεται προσωρινός ανάδοχος, καθώς δίδεται το δικαίωμα άσκησης προδικαστικής προσφυγής κατά της απόφασης εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προϋπολογισμού € 2.280.000 χρονοτριβεί από το Δεκέμβριο του 2016, όταν και προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός, με χρόνο υλοποίησης την περίοδο 2017-2023 και καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών τον Φεβρουάριο του 2017 η οποία παρατάθηκε για τον Μάρτιο του 2017 και τελικά ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και προκηρύχτηκε εκ νέου τον Απρίλιο του 2017 με παράλληλη μετακύληση του χρόνου υλοποίησης για την περίοδο 2018-2024.

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2018, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε την απόφαση του να ματαιώσει τον διαγωνισμό, ενώ αποφασίστηκε η επανάληψη του. Στις 19 Μαρτίου ανακοινώθηκε η επικράτηση της CIMCA. Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος δεν ανακοινώθηκε, αλλά με βάση τους προηγούμενους προγραμματισμούς επταετίας, η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος αφορά την περίοδο 2019-2025.

Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική απόφαση ΕΔΩ

Για να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα της εταιρίας CIMCA πατήστε ΕΔΩ

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *