Σε ενημέρωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), ο Διοικητής της Σχολής Τεθωρακισμένων, Συνταγματάρχης Ανδρέας Σίμος, παρουσίασε την εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθεί η Σχολή Τεθωρακισμένων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Από τα στοιχεία και τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν είναι ξεκάθαρο ότι η Σχολή Τεθωρακισμένων έχει αξιοποιήσει στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες που προσφέρονται στους τομείς της πληροφορικής και των επικοινωνιών με αποτέλεσμα να έχει εκσυγχρονίσει και να αναβαθμίσει την παρεχόμενη εκπαίδευση, σε εποχές πολύ κρίσιμες για τα οικονομικά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την εκπαιδευτική διαδικασία είναι απολύτως ικανοποιητικά. Δεδομένης της οικονομικής κρίσης και στενότητας το ΓΕΣ ενθαρρύνει την καινοτομία και τις σύγχρονες προσεγγίσεις σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του Στρατού, ιδιαίτερα στο πεδίο της εκπαίδευσης του προσωπικού. Και ορθώς κάνει διότι οι νέες αντιλήψεις αποτελούν βασικό πυλώνα της δυναμικής εκείνης η οποία θα επιτρέψει τη μετεξέλιξη του Στρατού, ώστε να δύναται να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στις τωρινές και μελλοντικές προκλήσεις.

Να σημειωθεί πως προσφάτως σε όλες τις τρέχουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έλαβαν χώρα τα ποσοστά ευστοχίας ήταν άνω του 85%. Χαρακτηριστική περίπτωση η βολή άρματος μάχης LEOPARD 2 HEL της ΧΧΙΙΙ Tεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στα 5600 μέτρα με ευστοχία 100%. Κομβική είναι η σημασία των εξομοιωτών που έχουν αυξήσει κατακόρυφα το επίπεδο. Ως εκ τούτων, δεν είναι τυχαία η επιλογή ξένων κρατών όπως του Κατάρ να εκπαιδεύονται από Έλληνες μαυροσκούφηδες. Η αρτιότητα του υλικού παράλληλα με τα υψηλά στάνταρ εκπαίδευσης και την ανωτερότητα τεχνικών και τακτικών αποτελούν εχέγγυα της επιτυχίας του Όπλου των Τεθωρακισμένων.