Η Raytheon ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια νέα οθόνη απεικόνισης δεδομένων, για τους χειριστές των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot, η οποία χρησιμοποιεί έγχρωμες τρισδιάστατες (3D) ενδείξεις με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της αντίληψης της τακτικής κατάστασης. Η νέα οθόνη, που ονομάζεται WMI (Warfighter Machine Interface), αναπτύχθηκε για να αντικαταστήσει τις τρέχουσες οθόνες, οι οποίες απεικονίζουν τα δεδομένα σε δύο διαστάσεις (2D) και σε ασπρόμαυρο φόντο.

Με τις παλαιές οθόνες ο χειριστής θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ 100 κατηγοριών (Tab) για να βρει την πληροφορία που θέλει, να την εντυπώσει στη μνήμη του και στη συνέχεια να ψάχνει να βρει μια άλλη πληροφορία. Για παράδειγμα, με τη σημερινή οθόνη, ένας χειριστής, για να προσδιορίσει εάν ένα αεροσκάφος πετά στο σωστό ύψος και μέσα σ’ ένα αεροδιάδρομο ασφαλείας, θα πρέπει να αναζητήσει τη συγκεκριμένη κατηγορία και να περιηγηθεί στα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στη συγκεκριμένη κατηγορία μέχρι να βρει την πληροφορία που θέλει. Η διαδικασία αυτή, για έναν έμπειρο χειριστή, απαιτεί χρόνο της τάξεως των 35-40 δευτερολέπτων.

Με τις νέες οθόνες WMI ο χειριστής δεν έχει παρά να μεγεθύνει, δια δακτύλων, όπως σε μια οθόνη αφής, το ίχνος του αεροσκάφους για να δει, σε τρισδιάστατη πια απεικόνιση, και από οποιαδήποτε γωνία θέλει, εάν το αεροσκάφος πετά εντός ή εκτός του αεροδιαδρόμου ασφαλείας ή που ακριβώς πετά. Η διαδικασία αυτή απαιτεί μόλις 1-2 δευτερόλεπτα.