Σοβαρό επεισόδιο κατά οκτώ (8) λιμενικών έγινε χθες στα Εξάρχεια, όταν δεκάδες κουκουλοφόροι τους επιτέθηκαν. Από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο (2) λιμενικοί, ενώ οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να «απελευθερώσουν» και μια (1) από τις δύο (2) γυναίκες οι οποίες είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια επιχείρησης εντοπισμού ναρκωτικών. Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος έχει ως εξής:

«Βραδινές ώρες χθες 04/04/2019, κλιμάκιο αποτελούμενο από οκτώ (08) στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, μετέβη σε οικία στην περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου διενεργήσει έρευνα αναφορικά με υπόθεση ναρκωτικών ουσιών η οποία ήταν σε εξέλιξη.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τον Εισαγγελικό Λειτουργό εξερχόμενα από την ως άνω οικία και ενώ είχαν συλλάβει δύο (02) γυναίκες, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα πενήντα (50) περίπου ατόμων, αρκετοί εκ των οποίων έφεραν οπλισμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Ο Εισαγγελικός Λειτουργός απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο της επίθεσης από τα λιμενικά όργανα.

Αποτέλεσμα της επίθεσης σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ήταν να τραυματιστούν δύο (02) από τα στελέχη του, ενώ κατά την διάρκεια της εμπλοκής αφαιρέθηκαν από αυτούς τσαντάκια με προσωπικά αντικείμενα και τον ιδιωτικό τους οπλισμό, μία δε εκ των δύο (02) γυναικών που είχαν συλληφθεί διέφυγε.

Τα ανωτέρω στελέχη του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένουν νοσηλευόμενα.

Στην οικία που διενεργήθηκε ο έλεγχος, εντοπίστηκαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ζυγαριά ακριβείας.

Τέλος σημειώνεται ότι κατά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

Ο τραυματισμός των δύο (2) λιμενικών προήλθε από μαχαίρι, του ενός, και από χτυπήματα στο πρόσωπου, του άλλου, ενώ οι κουκουλοφόροι, οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, είχαν μέχρι και τυφέκιο καλάσκικοφ, πήραν και τα όπλα των τραυματισμένων.

Comments

 1. Ώστε το ζητούμενο είναι όχι η επιβολή του νόμου και η αυτοπροστασία των λειτουργων του κράτους και η μη κλοπή από εγκληματίες του οπλισμού τους με ότι αυτό συνεπάγεται ,αλλά να μην υπάρξει γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα ..
  Για ποιους άραγε ;
  Για τους εγκληματίες;
  Αυτούς προστατεύουμε τελικά ;
  Μάλλον ναι αν κρίνω από τις ταυτίσεις των κυβερνώντων αλλά και της αντιπολίτευσης .
  Τι τα έχουν τα οπλά άραγε για να επιδεικνύουν »αυτοσυγκράτηση» ;
  Εάν είχαμε νεκρό παλι συγχαρητήρια θα έδιναν οι άχρηστοι που έβγαλαν αυτήν την ανακοίνωση όνειδος;
  Εννοείται ότι σε σοβαρές χωρες όσοι αντιδρούσαν έτσι θα βρίσκονταν όχι μόνο εκτός σώματος αλλά και νομικά υπόλογοι.
  Τελικά ποιοι είναι οι κανόνες εμπλοκής ;
  Μόλις δούμε μερικούς με οπλα για να μην έχουμε απώλειες κανουμε την πάπια;
  Τώρα ποιον ενδιαφέρουν οι απωλειες ποινικών με Καλάσνικοφ είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτο.
  Εαν δε εννοούν πολίτες ας έκαναν την επιχείρηση κάποια άλλη στιγμή όχι σε ώρα αιχμής η μέρα και με μεγάλο αριθμό ομάδων υποστήριξης.
  Και που τα εκαναν όλα αυτά ;
  Σε μια τόσο επικίνδυνη περιοχή όσο τα Εξάρχεια .
  Λες και δεν θα συναντούσαν αντίσταση..
  Με αυτό το κράτος θα αντιπαρατεθούμε σε εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς ;
  Και το κάνουμε και επιτυχία ;
  Αλλά εδώ ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στο πλήρωμα και τον κυβερνητη του παθητικά εμβολισμενού Γαύδος εδώ θα κολλήσουμε;
  Καλώς είπε κάποιος ότι το Λιμενικό πρέπει να ξηλωθεί από πάνω μέχρι κάτω μου φαινεται για να λειτουργήσει σωστά.
  .

 2. Δηλαδή άφησαν στρατό 50 ατόμων με καλασνικοφ να φύγουν ετσι;;;
  Και τους δίνουν και συγχαρητήρια!!

  Ντροπή, κατάντια και ξεφτίλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *