Όπως σας είχαμε ενημερώσει, στις 2 Οκτωβρίου, σχετικά με την απόφαση της Αργεντινής να αντικαταστήσει τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion με νεότερα P-3C, σύμφωνα με νεότερη εξέλιξη, στις 19 Δεκεμβρίου οι ΗΠΑ ενέκριναν το σχετικό αίτημα για την προμήθεια τεσσάρων (4) αεροσκαφών. Τα αεροσκάφη θα είναι μεταχειρισμένα και θα αποκτηθούν μέσω προγράμματος FMS. Θα αντικαταστήσουν έξι (6) P-3B, τα οποία αποκτήθηκαν από την Αργεντινή την περίοδο 1997-1999 και πλέον κανένα δεν είναι επιχειρησιακό.

Αρχικά η Αργεντινή εξέφρασε το ενδιαφέρον για την αναβάθμιση των P-3B, αλλά αποδείχθηκε ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα απαιτούσε μεγάλη δαπάνη, λόγω των μεγάλων απαιτήσεων για δομικές παρεμβάσεις. Έτσι αποφασίστηκε η προμήθεια μεταχειρισμένων P-3C με την προοπτική αναβάθμισης τους στο μέλλον. Το δυνητικό κόστος του προγράμματος είναι $ 78 εκατομμύρια και περιλαμβάνει, εκτός από τα αεροσκάφη, υπηρεσίες και υλικά υποστήριξης. Η αποπληρωμή του ποσού θα γίνει εντός τετραετίας, ενώ τα αεροσκάφη θα παραδοθούν σε πλήρη επιχειρησιακή και πτητική κατάσταση.

Comments

  1. Τα αγοράζουν, as is, συνεπώς δεν ξέρουμε κόστος συντήρησης/αναβάθμισης ώστε να συγκρίνουμε το κόστος αναβάθμισης των δικών μας.

    1. Για να καταλάβουμε και να συγκρίνουμε μιλάμε για αεροσκάφη που είναι σε επίπεδο ηλεκτρονικών στο -C με όλες τις βελτιώσεις που έχουν κάνει οι ΗΠΑ στα συστήματα(δεν αφήνουν σαν εμάς τίποτα στην τύχη) που θα λάβουν όμως και νέα ηλεκτρονικά με κόστος 78 εκα.δολαρια δηλαδή περίπου 20 εκατ.δολάρια το ένα. Ακόμα και αν δομικά απαιτείται πλήρης αναβάθμιση τότε αν δούμε το πρόγραμμα της Χιλής που θα τα «ξηλώσει» κανονικά σαν τα δικά μας και με κόστος 18 εκατ. δολάρια το ένα και χρόνους παραλαβής 2 χρόνια ανά αεροσκάφος.

      infodefensa.com/latam/2019/12/02/noticia-armada-chile-reincorpora-primer-orion-modernizado-aerospace.html

      Επομένως για 4 αεροσκάφη σύνολικά 160 εκατ δολάρια, μέχρι τα 500 που θα κοστίσουν τα δικά μας είναι 340 εκα.δολάρια δρόμος συν ότι τα δικά μας δεν θα έχουν καμία αλλαγή στο πακέτο ASW και όπως κα΄ποιοι λένε και χωρίς Link-16. Τώρα αν κάποιος πιστεύει ότι θα έχει τόσο μεγάλη διαφορά το δικό μας πρόγραμμα με τα ηλεκτρονικά των ΗΠΑ ας το κοιτάξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *