Η Ταϊβάν φαίνεται ότι δεν αποκτήσει τελικά μεταχειρισμένα M-1 Abrams από το πλεόνασμα των ΗΠΑ, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η μικρή νησιωτική χώρα της Ανατολικής Ασίας θα εξετάσει ίδιους τρόπους αναβάθμισης των M-60A3 που έχει στη διάθεσή της. Σύμφωνα με την εφημερίδα United Daily News, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν θα επιδοτήσει με περίπου $ 6.570.000 το κρατικό Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας (NCSIST) προκειμένου να αναπτύξει ένα πρόγραμμα αναβάθμισης για τα 450 περίπου M-60A3 TTS (Tank Thermal Sight) που διαθέτει ο Στρατός της Ταϊβάν.

Το πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να αρχίσει το 2018, θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση του κύριου πυροβόλου Μ-68 των 105mm σε νέο 120mm, καθώς και την αναβάθμιση του βαλλιστικού υπολογιστή και άλλων συστημάτων. Ο Στρατός θα δώσει δύο M-60A3 στο NCSIST για να τα χρησιμεύσει ως πρωτότυπα για το όλο πρόγραμμα. Οι δοκιμές και η αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2019 και το βασικό πρόγραμμα αναβάθμισης αναμένεται να ξεκινήσει το 2020.

Εκτός από το M-60A3 TTS, η Ταϊβάν διαθέτει στο οπλοστάσιο της και 400 άρματα τύπου CM-11 Brave Tiger που αναπτύχθηκαν από τη General Dynamics σε συνεργασία με το ATDC (Armored Throwed Development Center). Το CM-11 είναι ένα M-60 (σκάφος) εξοπλισμένο με τον πύργο του M-48 και το σύστημα ελέγχου πυρός του M-1 Abrams. Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Ταϊβάν επέλεξε να αναβαθμίσει τα M-60A3 πριν τα CM-11 για λόγους ευκολίας και δυνατότητας αναβάθμισης. Έτσι πρώτα θα αναβαθμιστούν τα M-60A3 και στη συνέχεια τα CM-11.

Η απόφαση για την εγχώρια αναβάθμιση των M-60A3, παρά την ύπαρξη πακέτων και δυνατοτήτων αναβάθμισης από εταιρείες του εξωτερικού όπως η αμερικανική Raytheon και η ισραηλινή IMI, έλκει την καταγωγή της στη δεδηλωμένη απόφαση του Προέδρου της χώρας για μεγαλύτερη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας σε στρατιωτικά προγράμματα.

Η Ταϊβάν συχνά-πυκνά αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια στην προσπάθεια της να αποκτήσει προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό, καθώς οι δυνητικοί προμηθευτές της είναι επιφυλακτικοί και προσεκτικοί έτσι ώστε να μην προκαλέσουν την οργή της Κίνας. Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν ως «απομακρυσμένη επαρχία» της και συχνά έχει χρησιμοποιήσει οικονομικά και διπλωματικά μέσα για να εμποδίσει τις πωλήσεις όπλων προς την Ταϊβάν.