Ενώ στις 6 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είχε δηλώσει ότι η χώρα του δέχεται να υπάρξει γεωγραφικός προσδιορισμός στην επίσημη ονομασία των Σκοπίων, χθες, 7 Φεβρουαρίου, ο Zaev είπε ότι δεν θα δεχθεί αλλαγή Συντάγματος, καθώς, όπως δήλωσε είναι ανάγκη η όποια λύσει να εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια και την εθνική ταυτότητα των δύο χωρών. Αιτιολόγησε μάλιστα τη θέση του λέγοντας ότι η χώρα του άλλαξε το Σύνταγμα το 1993 προκειμένου να αποδείξει ότι δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας ή άλλης χώρας.

Εντωμεταξύ η Βουλγαρία απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε συζήτηση σχετικά με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια, ακόμα και με τη μορφή γεωγραφικού προσδιορισμού. Τη θέση αυτή εξέφρασε στη διάρκεια συνέντευξης, σε βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Borisov. Ο Borisov αιτιολόγησε τη θέση της χώρας του λέγοντας ότι εφόσον τα νοτιοδυτικά τμήματα της Βουλγαρίας συμπεριλαμβάνονται στη γεωγραφική, όχι στην εθνική, οντότητα της «Μακεδονίας», αυτό σημαίνει ότι η απόδοση του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια θα μπορούσε να εγείρει εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Βουλγαρίας.

Ανάλογες θέσεις για την ονομασία των Σκοπίων έχουν εκφράσει και οι αλβανόφωνοι της χώρας οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να αποκλειστούν από την ονομασία, δεδομένου ότι αποτελούν το 20% περίπου του πληθυσμού και επιθυμούν μια ονομασία που να εκπρόσωποι και την αλβανική εθνική ταυτότητα.