Στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι, η τελετή παράδοσης της δωρεάς της οικογένειας Λεμπιδάκη στην Αστυνομία της Κρήτης, παρουσία της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη.
Πρόκειται για το «ευχαριστώ» της οικογένειας για την αίσια έκβαση της πολύμηνης ομηρείας του γνωστού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ για το e-ΚΡΗΤΗ

Η τελετή της παράδοσης των οχημάτων ήταν σύντομη αλλά συγκινησιακά φορτισμένη. Ο Υποστράτηγος Λαγουδάκης ευχαρίστησε για τη δωρεά.

Συγκινημένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, διέκοψε την ομιλία του ευχαριστώντας την αστυνομία.

«Ελπίζουμε με τη δωρεά, να βοηθήσουμε την αστυνομία, ώστε να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, είπε ο κ. Λεμπιδάκης. Είμαστε ευγνώμονες».

Πρόκειται 29 καινούρια οχήματα και ένα μεταχειρισμένο τα οποία θα κατανεμηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης, αναλόγως με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, πρόκειται για περιπολικά και συμβατικά οχήματα.

Η δωρεά στην ΕΛ.ΑΣ γίνεται ένα χρόνο και κάτι, μετά την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη στις 2 Οκτωβρίου του 2017 όταν πάνοπλοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εισέβαλαν με κινηματογραφικό και άκρως επαγγελματικό τρόπο στην αποθήκη σκραπ όπου κρατούνταν όμηρος ο Κρητικός επιχειρηματίας από όπου και τον απελευθέρωσαν.

Ο χώρος της Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων όπου σήμερα έγινε η παράδοση της δωρεάς, δεν επιλέχθηκε τυχαία. Κι αυτό γιατί η σχολή ήταν το πρώτο μέρος που βρέθηκε ο επιχειρηματίας λίγα λεπτά μετά την απελευθέρωσή του. Εκεί έδωσε κατάθεση, εκεί είδε τους δικούς του ανθρώπους μετά από καιρό, εκεί συνειδητοποίησε ότι πια είναι ελεύθερος.

ΠΗΓΗ: e-ΚΡΗΤΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *