Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) το 2018 αναμένεται να υπογραφεί το συμβόλαιο του προγράμματος απόκτησης τεσσάρων αεροσκαφών ηλεκτρονικών παρεμβολών και πέντε επίγειους σταθμούς ελέγχου για την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (THK).

Την υλοποίηση του προγράμματος SOJ έχει αναλάβει η Aselsan, η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, την ολοκλήρωση και την πιστοποίηση του στο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το 2018, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2023 και να ολοκληρωθούν το 2025. Στο συμβόλαιο θα προβλέπεται και δικαίωμα προαίρεσης για τέσσερα επιπλέον αεροσκάφη και πέντε σταθμούς εδάφους.

Το κόστος του προγράμματος δεν ανακοινώθηκε, αλλά η εκτίμηση είναι ότι μόνο η προμήθεια τεσσάρων αεροσκαφών επιπέδου Gulfstream G650ER θα κοστίσει περί τα $ 250 εκατομμύρια.

Το πρόγραμμα SOJ ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009 με την υπογραφή συμβολαίου, ύψους $ 71 εκατομμυρίων, μεταξύ του SSM και της Aselsan για την επιλογή του αεροσκάφους και την ανάπτυξη του πρωτότυπου συστήματος. Το σχετικό αίτημα για την επιλογή του αεροσκάφος εκδόθηκε το 2012, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί ο νικητής.